Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1997 - 2. elődöntő

2018. július 21. - supermario4ever

Helyszín: Budapest, Magyarország
Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Házigazda: Svájc

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Chiasso (piros)
Franciaország [F] Troyes (világoskék)
Görögország [GR] Katastari-Zakynthos (sötétkék)
Magyarorság [H] Pápa (sárga)
Olaszország [I] Otranto (fehér)
Hollandia [NL] Almere (narancssárga)
Portugália [P] Amadora (zöld)
Szlovénia [SLO] Bovec (rózsaszín)

Magyar csapatkapitány: Ullár Tibor

Adásba ment: 1997. július 20. vasárnap

A svájci műsorvezető: Caterina Ruggeri magyarul köszöntötte a TV nézőket.

Caterina Ruggeri

1. játék - svájci játék

Caterina Ruggeri IIA japánok imádják a Tamagotchit, az amerikaiak imádják a virtuális babát, de ez a Játék határok nélkül bizonyos szempontból hagyományos játék. Kisbabát fognak etetni játékosaink. Négyes ikreket fognak a szülők - pontosabban nurse-ök (négyes ikreknek is csak két szülőjük van) fogják megetetni őket. A játék természetesen Játék határok nélkül módra fog történni, a lányjátékosok egy hantán fekszenek hason, kezükben egy óriáskanállal. A középen lévő tálkában hat borsószem van, ezekből kell egyet kivenni a kanállal, és lendületből megetetni a babával. A lányt egy fiújátékos lengeti meg, valamint egy harmadik játékos a baba fejét irányítja. Ha bekerült egy borsószem (labda), akkor jobbra elfordítja a baba fejét, azzal elvezeti a borsószemet a helyére. Hat borsószem van.

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Kiss Szilvia (eteti a gyereket), Tollár Szabolcs (hátul forgatja a gyerek fejét), Németh Krisztián (lengeti a Baby sittert)

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék - francia játék

Olivier MinneTiszta fizikai erő szükséges ehhez a játékhoz. Három sportágat vegyít magába ez a játék: labdarúgás, vízilabda és kerékpár. A fiújátékos egy fejjel lefelé lógatott biciklit hajt. Ezen nincs nyereg, egy kötélre van a játékos függesztve, a biciklit pedig kézzel pedállal hajtja a játékos. A feladat, át kell érni a medence túlsó oldalára, közben a négy vízilabdát lerúgni a kis szigetecskékről, majd ha átért a túlsó partra, megfordul, és visszatér a kiindulási helyre, azalatt szintén négy vízilabdát rúg le a szigetekről, tehát összesen 8 vízilabdát kell lerúgni, és ha visszatért a kiindulási helyre, akkor van vége a játéknak.

Jokert kértek: Magyarország

Magyar játékos: Strommer Tibor

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék - görög játék

Daphne BogotaA görög műsorvezető arról beszél, hogy az egyensúly mennyire fontos dolog. Nemcsak fizikai, de lelki szempontból. Nem hiába, görögként átmegy filozófiai vonatkozásba. Egy mókuskeréken kell végigmenni a pályán.

Jokert kértek: Svájc és Görögország

Magyar játékos: Joó Balázs

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék - magyar játék

Borbás MáriaEgy-egy lányjátékos dob labdákat a medence közepén levő kosárba. A játékos egy nagy emelvényen áll, mely be van szappanozva, ráadásul folyamatosan emelkedik. A másik négy csapat két-két játékosa egy hengeren áll, azt forgatják a lábukkal közös erővel. Ettől emelkedik meg az emelvény, melyen a lányok állnak, és dobálják a labdákat. 50 labda áll rendelkezésre.

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékos: Gazdag Katalin (dobálja a labdákat), Töreki Annamária és Németh Krisztián (szaladnak a hengeren)

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék - Rómeók ás Júlia

Caterina Ruggeri IIIAz állandó játék. Két fiújátékosnak, a két Rómeónak egy nagy virágot kell felépíteni oly módon, hogy adott maga a virág, és a szárakat kell alátenni. A lutri a játékban, hogy a szárak nem egyenlő hosszúak, vannak 10 és vannak 60 centiméter hosszú szárak. Ezekkel kell építeni a virágot egészen az erkélyig, ahol ha Júlia eléri a virágot, akkor elveszi csak a virágot, beleülteti a cserépbe. A cserépben egy gomb van, az megnyomódik azáltal, hogy a virág belé kerül, ezzel egy kötélhátsó ereszkedik le, azon mászhat fel az egyik Rómeó Júliához, aki ott egy gombot nyom meg, és ezzel van vége a játéknak.

Annyi változtatást eszközöltek az előző elődöntőhöz képest, hogy a "szártató", ahonnan a szárdarabkákat kell kiemelni, Júlia alatt van a kis körpalló mellett, és a két Rómeó a túloldalról indulnak

Ebben a játékban nem lehet jokerezni

Magyar játékosok: Gazdag Mária, Strommer Tibor és Tollár Szabolcs

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék - olasz játék

vlcsnap-2018-07-20-12h03m31s114Igazi déli játék következik. Bizony a tengerparton az éjszaka jó nagy vihar volt, és leverte a pálmafáról a kókuszdiókat. A játékosok feladata visszatenni a pálmafára. Egy fiújátékos mászik fel a pálmafára. Nem a fizikai erejével kell felmászni egy tépőzáras szerkezet segíti őt, ugyanis fent is kell maradni, ő teszi vissza azt a 8 kókuszdiót, ami a lány játékos dob fel neki a lentről. Emellett a lábán egy szöges cipő van. A harmadik játékos biztosítja a fiút a magasban.

Jokert kért: Franciaország

Magyar játékosok: Joó Balázs, Töreki Annamária (biztosítja a fiújátékost) és Kiss Szilvia (dobálja a kókuszdiót)

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék - holland játék

Jack Van GelderMagasépítő játék következik, csak nem felfelé, hanem oldalra kell építeni. Az alap két oldalt adott, ezekre kell ráépíteni a két-két kockát, majd a végén a háztetőt, mely a két oldalt összetartja, így kapunk egy szép házat. A fiújátékos építi a házat, a lány meg kötéllel juttatja fel a fiúhoz.

Jokert kértek: Olaszország és Portugália

Magyar játékosok: Gazdag Katalin és Németh Krisztián

Érdekesség: A magyar játékosok háza leomlott, és a lányjátékos próbálta szétszedni a leomlott elemeket, mivel van egyesével lehet felvontatni a fiúhoz. De azok annyira össze lettek tépőzárazva, hogy sehogy nem sikerült szétszedni, a bírók meg nem segíthettek.
A görög fiú várromot épített azáltal, hogy nem álltak elvágólag az elemek, ezáltal viccessé téve a játékát.
Az egyik alapja is ledőlt, így végül három fordulós lett a játék, a második forduló egyben a harmadik forduló is lett.

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék - portugál játék

Ana Do CarmoKötélhúzóverseny következik, párban játszanak a csapatok egymás ellen. Aki elhúzza a másikat, az beleesik a nagy habba, és elvesztette a játékot. Aki nyer, az továbbjut a legjobb négybe, onnan pedig a legjobb kettő húzza egymást a győzelemért. A vesztes csapatok között meg az dönt helyezésben, hogy ki meddig bírja.

Jokert kért: Hollandia

Négyen játszottak, a magyar játékosok közül csak Gazdag Mária és Kiss Szilvia nevét említette meg a szakkommentátor.

Érdekesség: Gundel Takács Gábor elmondása szerint a hollandok a főpróbán nagyon megnyerték ezt a játékot, ezért vállalták a be jokert.

8. játék

Eredmény

  1. Szlovénia
  2. Olaszország
  3. Magyarország
  4. Franciaország
  5. Svájc
  6. Hollandia
  7. Görögország
  8. Portugália

Eredménytáblát csak a harmadik helyig mutatták, a döntő játék után már nem.

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

9. játék - szlovén játék

Eva LongykaA szlovén műsorvezető felteszi a kérdést, hogy önök rácsodálkoztak-e már azon, hogy miért lyukas a sajt? Erre ugyan nem adjuk meg a választ, de az biztos, hogy a sajtjainkban 8-8 lyuk van, mindegyikben 1-1 holland fapapucs. Ezeket kell megtalálni, kihalászni és kiakasztani a fémrúdra.

Jokert kért: Szlovénia

Magyar játékosok: Töreki Annamária és Joó Balázs

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

Döntő játék

Caterina Ruggeri IVEgy-egy lányjátékost raboltak el, és az árbochoz kötözték ki őket. Rabságukból két fiújátékos szabadítja ki, akik a kiindulási pontjukról beleugranak a medencébe, elúsznak a hajóhoz, oda felmásznak. Ott mentik ki a rabságban sínylődő lányt, de csak akkor kezdhetik kiszabadítani, ha mindkét játékos felért a hajóra. Sőt, csak akkor indulhat el a másik fiújátékos, ha az első felért a rableányhoz. Ha készen vannak, kiszabadult a lány, akkor hárman együtt úsznak vissza a kiindulási pontra, és ott megnyomják a gombot, akkor van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Németh Krisztián, Tollár Szabolcs (szabadítók) és a lányjátékos nevét nem közölte Gundel Takács Gábor.

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

Legeredményesebb játékos: Lidia Neves (Portugália)
Legeredményesebb magyar játékos: Strommer Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2218322923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása