Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1998 - 9. elődöntő

2018. október 07. - supermario4ever

Műsorvezető: Borbás Mária
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Helyszín: Trento, Olaszország

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Val Di Blenio (piros)
Franciaország [F] Nevers (világoskék)
Görögország [GR] Tripoli (sötétkék)
Magyarország [H] Budapest XII. kerület - Hegyvidék (sárga)
Olaszország [I] Catanzaro (fehér)
Hollandia [NL] Roermond (Narancssárga)
Portugália [P] Mafra (zöld)

A magyar csapat lényegében egy válogatott csapat, a Testnevelési Egyetem hallgatói közül kerültek ki, így nem mindenki budapesti.

Forgatás: 1998. július 23.
Adásba ment: 1998. szeptember 13. vasárnap (TV1, 20 óra)

Borbás Mária

1. játék

Ha úgy vesszük, most megismerhetjük a XXI. századi kutyasétáltatás egy módját. A játékosok egy ablakból kötéllel kutyaházat vonszolnak, amiben a kutya benne van. A kutya feladata, hogy hét csontot összegyűjtsön, egyesével visszamenjen velük, és begyűjtse a kosárba. A fiújátékosok a kutyák, akik maguktól mennek a csontig. A lányok pedig a ház ablakából vezetik vissza a kutyát, ha begyűjtöttek egy csontot. A ház előtt van a kosár, amibe gyűjteni kell a csontokat.

Magyar játékosok: Karácsony Gergő és Nagy Mónika

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

A következő játék helyszíne akár az Aquapark is lehetne, ugyanis vizes szórakozás következik. Három játékosnak kell egy-egy úszógumival lecsúszni a csúszdán, be a vízbe, átúszni a medence túlsó oldalára, majd felmászni az úszógumival egy emelkedőn, és annak a tetején van egy csúcs, abba kell az úszógumikat betenni. Akkor van vége a játéknak, ha mind a hárman felértek.

Kimaradt: Franciaország

Jokert kért: Magyarország

Magyar játékosok: Gergátz Réka, Horváth Melinda és Gyulay Gergely

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Tiszta fizikai erőt igénylő játék lesz most a fonaljáték. Föl van függesztve a medence fölé 30 trapéz, és ezeken kell végigmenni. Az elején még egyenesben vannak a trapézok, aztán váltakoznak azok magasságai, így egyre nehezebb elérni őket. Nem kell mindegyik trapézt külön-külön megfogni, akinek megy, ha haladhat kettessével is. Az a lényeg, hogy érjenek el a végéig. Négyen játsszák a játékot, és ahány trapézon átmentek a játékosok egyesével, az lesz a játékosok összeredménye, tehát maximálisan 120 pont érhető el.

Elsőként a franciák játszották a fonaljátékot, akik nem jutottak messzire.

fonaljáték #1

3. játék - Fix játék #1 Szumós játék

Játékosok szumósokká alakulnak át, feladat, hogy feljussanak az emelkedő tetejére. Az emelkedő rettenetesen csúszós, a fiújátékosok (szumósok) pedig cipőben vannak. Az egyetlen segítség a vékony vörös szőnyegdarabka, mely minden játékos rendelkezésére áll. Szinte csak azon lehet felmászni. Mindemellett gésák (lányjátékosok) óriási gömböket gurítanak le, melyekkel akadályozzák a fiújátékosokat.

Magyar játékosok: Füzi Gábor (szumós) és Perneki Renáta (gésa)

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Bohócfestés nem szokványos módon. Játékosok ugyanis nem festőnek állnak be, hanem ők lesznek az ecsetek, akiknek ki kell színezni a bohócfejet. Három ecset játszik csapatonként, és mindegyiknek saját színe van, egy sárga, egy piros és egy zöld. Az ecseteknek először festéket kell szerezniük, ami a magasba felfüggesztett vödrökből, majd letenni az a festéktartóba, megmártani az ecset sörtéit, és kifesteni a képet. Külön pontozzák a pontosságot, tehát akié nagyon csúnyára sikeredik, attól pontot vonnak le.

Kimaradt: Olaszország

Magyar játékosok: Reidt Dóra, Egressy István és Nagy Mónika

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára az olaszok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #2.jpg

5. játék

Születésnapozunk. Hárman játsszák ezt a játékot, mindegyikőknél egy gyertya van, azt kell meggyújtani a fáklyákkal. Ha megvan az égő gyertyával el kell menni a tortáig, rátenni egy a gyertyának tett helyére, és új gyertyával vissza a fáklyához. Külön nehezítés, hogy a pálya közepén van egy kapu, melyen egyrészt mindenkinek át kell mennie odaúton, másrészt alulról légáramlat jön fel, ami elfújhatja a gyertyát. Nagyon sok fáklya van, így nem kell tülekedni a gyertyafényért.

A játék azért is aktuális, mert a svájci műsorvezető, Caterina Ruggeri és a portugál műsorvezető: Maria João Silveira is a forgatás napján ünnepelték a születésnapjukat.

Magyar játékosok: Dallos Sándor, Gergátz Réka, Horváth Melinda és Karácsony Gergő

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Ismét focis, úgy tűnik, az 1998-as világbajnokság örömére sok a focis játék ebben az évadban. Ismét labdát kell rúgni, a kapu pedig a medencére kihelyezett emelkedő tetején van. Abba kell a fiúkban berúgni a labdát. A kapus pedig az ellenfél csapatból egy-egy lányjátékos, akik párosával össze vannak kötve (két kapu van egymás mellett), így egymás dolgát is nehezíthetik.

Ezt pont a magyar lánynak volt szerencséje megtapasztalni, ugyanis egy holland lánnyal volt összekötve, aki sokkal erősebb volt a magyar lánynál, és nem hagyta a mi lányunkat rendesen védekezni. nagy butaság volt, amit csinált, de neki az volt a fontosabb, hogy ő az erős, és hogy begyűjtse a dícséreteket ezért.

Kimaradt: Svájc

Magyar játékosok: Gyulay Gergely (focis, görög lány igyekezett megakadályozni, hogy minél több gólt rúgjon be) és Perneki Renáta (kapus, az olaszok kapuját igyekezett védeni)

6. játék.jpg

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára a svájciak játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #3

7. játék - Fix játék #2 Tojásgyűjtögés

Az óriástyúk óriástojásokat tojik, méghozzá szaporán, hogy játékosaink, összesen 14 róka minél több tojást össze tudjon gyűjteni. Egy fiú- és egy lányjátékos van rókajelmezben, és csak az egyik gyűjthet tojást. Ha elkapott egyet, visszatér a kosárhoz, és oda kell a tojásokat gyűjteni. Ekkor cserélnek, és a másik játékos gyűjt tojást a sártengerben a tyúk alatt.

Magyar játékosok: Reicht Dóra és Füzi Gábor

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék

Vízhordás lesz a következő játék. Két fiúnak kell görkorcsolyával a lábán felhordania az emelkedőre egy vödör segítségével egy nagyobb vödörbe a vizet. Egyesével mennek, ha az egyik felment, utána váltanak.

Kimaradt: Portugália

Jokert kért: Hollandia

Magyar játékosok: Egressy István és Dallos Sándor

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Fonaljáték #4

Negyedjére a portugálok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #4

9. játék

Az ausztrál típusú játék, ismét kutyák vannak főszerepben. Hét kutya indul el egyszerre, a pálya végén levő gumikacsáért, és vissza kell vele jönni a kiindulási pontra. Négykézláb vannak a kutyák, de gördeszka van a lábuk alatt, azzal mégiscsak könnyebb menni. Három fordulós, a második fordulóból a legjobb 5 jut tovább, míg a harmadikban a legjobb 3 küzd meg az első helyért.

Magyar játékos: Karácsony Gergő

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Hajótöröttek lesznek a következő játék főszereplői, minden játékosnak van egy csónakja, melynek csak a váza van meg, azt kell rendelkezésre álló vászonnal bebugyolálni, és átkelni vele a medence egyik végéből a másikba. Hárman játsszák a játékot, a jellemzően a fiú van elől (nincs meghatározva a sorrend), ő hajtja előre a csónakot, a mögötte levő két lány a csomagolást tartja egyben, valamint egyensúlyoznak.

Kimaradt: Magyarország

Jokert kértek: Görögország és Portugália

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

Jelenlegi állás

10. játék utáni állás

Fonaljáték #5

Ötödjére a magyarok játszották a fonaljátékot.

Magyar játékosok: Gyulay Gergely, Füzy Gábor...

fonaljáték #5

Mind a két fiú végig tudott menni a trapézokon, és külön szép volt, hogy együtt lengettek egy magyar zászlót.

fonaljáték mutatványa

11. játék - Fix játék #3 - szakácsos játék

Egy-egy fiújátékos szakácsnak öltözik, nekik kell a különböző ételeket átvinni az emelkedő egyik oldaláról a másikra. A jobb oldalon felmásznak a lépcsőre, egészen középtájig kell feljutni, ott átfutnak a másik oldalra. Itt mozgójárda viszi hátra a játékosok. Ha átértek, bal oldalt le a lépcsőn, és alul az asztalokon gyűjtik az ételeket. Mindeközben további két játékos egy-egy állatnak öltözve az emelkedő tetejéről próbálja meg ledönteni a szakácsokat, hogy ne tudják átvinni az ételt.

Ebben az elődöntőben minden eddiginél szorosabbra kötötték össze a szakácsok lábát, szinte csak szökdécselve tudnak haladni.

Magyar játékosok: Egressy István (szakács), Gergátz Réka és Dallos Sándor (tyúkok)

Úgy tűnik a magyar csapat nagy előnye arra késztette az ellenfél csapatokat, hogy testületileg akadályozzák a magyar szakácsot. Volt olyan, hogy 5 állat gázolta el egyszerre.

11. játék

Eredmény

11. játék eredménye

Ponttáblázat

11. játék pontjai

Jelenlegi állás

11. játék utáni állás

12. játék

A fiújátékot egy rudat pöcköl fel a baseball-ütővel a medencére kiállított emelvényhez, amelynek oldalán egy-egy nagy háló van, oda kell a rudakat bejuttatni. Nem kell a fiúnak odaügyeskedni, az emelvény tetején van egy lány, aki a lepkefogójával elkapja a rudat, és ő is bedobhatja a hálóba. De a kezével is elkaphatja, bárhogy, az is érvényes, ha a rúd maga repül be a hálóba.

Kimaradt: Hollandia

Magyar játékosok: Karácsony Gergő (aki pilickázza a rudakat) és Perneki Renáta (kapus)

12. játék

Eredmény

12. játék eredménye

Ponttáblázat

12. játék pontjai

Jelenlegi állás

12. játék utáni állás

Fonaljáték #6

Hatodjára a hollandok játszották a fonaljátékot. Érdekesség, hogy leghátul volt a kapus lány, aki a magyar kapust nem hagyta védeni a focis játékban, és utolérte az előtte lévő lányt. Nem lehet valami kedves, mert szemmel láthatóan arrogánsan jelezte at előtte lévő lánynak, hogy ha nem halad, legalább ugorjon le, mert ő menne.

fonaljáték #6

13. játék - fix játék #4 Lányszabadítás

Lovagok indulnak el kiszabadítani a túszul ejtett lányjátékosokat. A fiújátékos beugrik a medencébe, egy kötéllel felmászik a várbörtönbe, az ajtó tetejére van akasztva a kulcs, mely nyitja a zárat. A lány így kiszabadul, és együtt visszaindulnak a kiindulási pontra. Hátul a várbörtön mögül egy-egy ellenfél játékos vizet locsol a szabadítójátékosra, ezzel nehezítve a dolgát.

Magyar játékosok: Füzy Gábor (szabadító), Reicht Dóra (rab)... az nem derült ki, hogy ki akadályozott.

13. játék

Eredmény

A görögök zárja nehezen nyílt ki, óvtak is zárhiba miatt, amit jóváhangott a főbíró, így kaptak 3 másodperc jóváírást.

13. játék eredménye

Ponttáblázat

13. játék pontjai

Jelenlegi állás

13. játék utáni állás

14. játék

Léghajót kell zsákokkal felvontatni. Egy nagy léghajója van minden játékosnak, és a kötélre kell felakasztani a zsákokat, hogy a léghajó minél magasabbra érjen. A játékosok lába össze van kötve, így csak szökdécselve tudnak haladni.

Jokert kértek: Svájc, Franciaország és Olaszország

Kimaradt: Görögország

Magyar játékosok: Nagy Mónika, Karácsony Gergő és Dallos Sándor

14. játék

Eredmény

14. játék eredménye

Ponttáblázat

14. játék pontjai

Jelenlegi állás

14. játék utáni állás

Fonaljáték #7

Utoljára a görögök játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #7

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

Döntő játék - fix játék #5 - Tutajjal a medence túlsó oldalára

Az utolsó játékban mindegyik játékos részt vesz. Át kell jutni tutajjal a medence túlsó oldalára. Két játékos, egy fiú és egy lány egy emelkedőn a lábával felhajt egy-egy hordót, azokat rá kell tenni a tutajra, melyet másik négy játékos evezővel hajt. Ha átért mind a kettő, akkor négy játékos egy dobogón áll, mely alatt egy kötél van, ez van a tutajhoz kötve. A kötél elvileg szabadon van, de ha a dobogóra ráállnak a játékosok, az lefogja a kötelet, ezért nem megy előre a tutaj. Csak úgy lehet menni, ha a játékosok ugrálnak a dobogón, így a kötél megy előre, ahogy a tutajon evezők hajtják előre a tutajt. Ha átértek a túlsó végére, akkor a hordókat ki kell tenni a partra, a túlsó oldalon maradt hat játékos beugrik a vízbe, átúszik a utolsó oldalra. Amint átérnek, két játékos rááll egy-egy hordóra, és ezzel van vége a játéknak.

15. játék

Eredmény

15. játék eredménye

Ponttáblázat

15. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9918322999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása