Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1997 - Döntő

2018. október 08. - supermario4ever

Helyszín: Lisszabon, Portugália
Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

A döntőbe jutott csapatok

Döntőbe jutott csapatok

Csapatkapitány: Tőkés László
A magyar játékosok közül Székely Andrea nem játszott a döntőben, őt Mező Helga helyettesítette.

TV-ben leadták: 1997. szeptember 14. vasárnap (TV2, 20.05)

1. játék - portugál játék

Eladio ClímacoMár az első játékban kijár a szórakozás a nézőknek, cirkuszi ügyességükről fognak tanúbizonyságot tenni a játékosok. Hárman játsszák a játékot, mindenki két-két karikát vihet egyszerre. A medencében minden csapatnak két-két fóka, és el kell jutni hozzá a hengereken. A hengerek nem forognak, de inognak a játékosok lába alatt, így az egyensúlyra különösen nagy szükség van.

Magyar játékosok: Kecskés Barbara, Ferencz Andrea és Pál György

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék - szlovén játék

Eva LongykaHajótörést szenvedtek játékosok, és ki kell menteni az értékeket a partra. Négyen játsszák a játékot, az egyik fiújátékos van a hajóban, ő adja ki a tárgyakat, másik két játékos meg a kötéllel felfüggesztett hajón vannak, ezen kell hintázni egészen addig, amíg el nem érik a tárgyakat, amiket ki kell menteni. Azt megfogják, átdobják a parton lévő negyedik játékosnak, aki a megfelelő helyre teszi a már biztonságban lévő értékeket. Van két láda, egy bála, egy hordó és egy zsák.

Jokert kért: Szlovénia

Magyar játékosok: Sinkó Beáta, Mező Helga, Ali Csaba és Veress András

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék - svájci játék

Caterina RuggeriAz első állatos játék, méghozzá egy olyan állat lesz a következő játék főszereplője, mely egyáltalán nem vízi állat, ennek ellenére a medencében játsszuk a következő játékot. Skarabeusz bogárnak öltöztek be a játékosok, csapatonként egy fiú és egy lány. A játék lényege, hogy óriási nagy galacsinokat gurítsanak át a hengeren, amin átmennek, majd be kell menni a medencébe, és el kell úszni vele egy pontig, ott egy cső van, és oda kell gyűjteni az óriási galacsinokat (labdákat). Külön nehézség, hogy két hengeren kell járni, melyek forognak a tengelye körül.

Jokert kért: Hollandia

Magyar játékosok: Reviczky Tamás és Ferencz Andrea

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék - francia játék

Olivier MinneNagy baj van, ugyanis mindjárt elindul a hatalmas hajó, és az mentőövek még nincsenek rajta. És hát fel kell juttatni a hajóra. Nem könnyű feladat, ugyanis a mentőövek a magasban lógnak, fel kell mászni hozzájuk kötéllel. Ha ez megvan, ki kell oldani azt a kötelet, ami a magasban tartja a mentőöveket, azok beesnek a medencébe, és ki kell úszni velük a hajóra. Hárman játsszák a játékot, de elég ha csak az egyik mászik fel a mentőövekért, aztán mind a háromnak ki kell úszni a hajóra, és akkor van vége a játéknak, ha mind a három versenyző a magasban tart egy-egy mentőövet.

Jokert kértek: Olaszország és Portugália

Magyar játékos: Pál György (ő mászott fel a mentőövekért), Kecskés Barbara és Sinkó Beáta

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék

Eladio Clímaco IIAz 5. játék az elődöntők során a Rómeók és Júlia játék volt, de most nemcsak a helyszín más, hanem a játék is. Portugáliában nem építettek ki balkonokat. A mostani játék nagyon veszélyesnek látszik, de a játékosok természetesen ki vannak kötve. Egy hatalmas tűzoltólétra két végén van egy fiú, és egy lányjátékos. Ez a létra forog, és a feladat az, hogy a létra alatt lévő zászlókat egyesével elérni, majd ezeket ki kell tűzni a magasban lévő zászlórúdba. Ha megvan mind a négy kis zászló, akkor a végén egy kis pálcát kell megfogni, és a magasban lévő kallantyúra téve lehúzni azt, és megjelenik az óriás zászló. Van egy harmadik játékos, aki visszateheti a zászlót a helyére, ha a két létrán lévő játékos közül valamelyik elejtené a földre.

Ez a játék abban is különbözik az elődöntők játékától, hogy itt lehet jokerezni.

Jokert kért: Magyarország

Magyar játékosok: Ferencz Andrea és Veress András (forognak a létrán), Mező Helga (segítő)

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék - görög játék

Kostas SgontsosInkább mókás játék következik. Egy fiújátékos játszik minden csapatból, és fel kell jutniuk egy vizes, rettenetesen csúszós emelkedőn. Ennek nagyjából a 2/3-os magasságánál van egy kötél, amit ha elérnek, onnantól jó, mert azzal már könnyen felmásznak, és feljuthatnak a tetejére. Ott egy-egy kád van tele iszapos vízzel, azokba lehet beleülni. Akinek az sikerül, az továbbjut. Többfordulós a játék, mindig a két leggyengébb esik ki, aztán a végén a legjobb két játékos verseng a győzelemért.

Magyar játékos: Ali Csaba

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék - magyar játék

Borbás MáriaA sors olykor nagyon kegyetlen, és hajótöréskor bizony előfordul, hogy nem külön-külön szigetre veti a víz a játékosokat. De a lányok leleményesek, éppen ezért az egyik legokosabb állatot, a delfint hívták segítségül. Így jutnak élelemhez, ugyanis a szomszéd szigetre jutnak el gyümölcsöt szedni. A fiújátékosok egy nagy kormánnyal hajtanak egy delfint, azon utaznak a lányok. A lányok a szigetről indulnak, majd a fiúk átvezetik a szomszéd szigetre, ahonnan egy gyümölcsöt hoznak el, azzal mennek vissza a szigetre, és elteszik a gyümölcsöt a sziget előtt lévő kosárba. Itt ki kell szállni a lányjátékosnak, mert váltás van, a másik lány megy a következő gyümölcsért. A delfinek csak előre úsznak, így ha valaki elront valamit, annak extra kört kell mennie. Négy gyümölcs van: Papaya, ananász, banán és citrom.

Magyar játékosok: Sinkó Beáta, Mező Helga (gyűjtik a gyümölcsöket), Pál György és Reviczky Tamás (hajtják a delfint)

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék - olasz játék

Maria Teresa RutaVolt már olasz játék, mely Kínában játszódott, ismét ellátogatunk a legnagyobb ázsiai országba. Városnézésre mennek a játékosok, méghozzá riksával. Ezt egy fiújátékos hajtja, övé lesz a feladat oroszlánrésze, ugyanis az ő sapkájának tetején tűk vannak, melyekkel ki kell szúrni a magasban lévő 12 léggömböt. A riksában ülő játékosok szerepe pedig az, hogy amikor a fiújátékos felugrana, hogy kidurrantsa a léggömböt, akkor ők viszik hátra a riksa súlypontját, hogy a fiújátékos a lehető legtovább tudjon próbálkozni kidurrantani a léggömböt. Nem kell feltétlen egyessével, a 12 léggömb párosával van egy sorba téva, ha megy kettessével, az külön bravúr.

Jokert kértek: Svájc, Franciaország és Görögország

Magyar játékosok: Veress András (húzza a riksát és durrantja a léggömböt), Ferencz Andrea és Ali Csaba (utasok)

8. játék

A talaj mintázata szép, vörös sárkánymintás volt, kínai karakterekkel.

8. játék díszlete

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

9. játék - holland játék

Jack Van GelderVilágítótornyok nélkül elképzelhetetlen volt régen a tengeri hajózás. Utat mutattak a hajósoknak. A játékban a világítótorony kissé hiányos, a külső búrát a játékosok teszik rá. Két részre van osztva a medence a kettő között egy kis sziget van. A játékosok a világítótorony felől indulnak, elúsznak a túlsó végére, ott hajóra szállnak és visszaeveznek a világítótoronyig, fel kell mászni annak a tetejére, és ott lehet rátenni a külső búrát a lámpára, és akkor gyullad meg a világítótorony. A kis szigeten meg át kell vinni a hajót, és utána lehet folytatni az utat.

Magyar játékosok: Kecskés Barbara, Pál György és Reviczky Tamás

9. játék

Eredmény

A magyar csapatot megbüntették, mert letört a külső búra teteje, és a bírói kar úgy látta, hogy a játékosok törték el.

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

Döntő játék

Eladio Clímaco és Ana Do CarmoA döntő játék is más, mint az elődöntőkben. Itt most két fiújátékos épít fel három deszkából egy hidat a medencében, ők tartják meg azokat, ezen kell átmenni a két lánynak egy-egy hordóval. Ha átértek, feláll a két lány a hordó tetejére, a fiúk melléjük, ekkor egy csillagszóró gyullad meg, és azzal vége a játéknak, és az 1997-es Játék határok nélkül játéksorozatnak.

Magyar játékosok: Sinkó Beáta, Mező Helga, Ali Csaba és Veress András

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8018323003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása