Játék határok nélkül

1997

2024. február 10. - supermario4ever

Ebben az évben is játszott a magyar csapat, hovatovább a helyszín is Magyarország volt. Az elődöntőket Budapesten, egészen pontosan Óbudán a Kunigunda útja 64 alatti televíziós stúdióban építették ki a díszletet, és itt forgatták a 9 elődöntőt. A döntő Portugáliában, Lisszabonban volt.

Ebben az évben 8 ország játszott, erre 1992-ben volt utoljára példa. Az előző évi országok közül senki nem távozott a játékokból, viszont csatlakozott Franciaország és Hollandia. A franciák 1992-ben elhagyták a játékokat, de visszatértek. A hollandok nagyon régen játszottak, még 1970-1977 között, ők hosszú szünet után tértek vissza.

Itt is megmaradtak a nemzeti játékok, de itt már nem kifejezetten egy történetet dolgoztak fel, teljesen szabad volt a téma, hogy miről szóltak játékok, ezek nem feltétlen az adott országhoz kötődtek. Sorra kivették az együttműködési- a handicap és a fonaljátékot. A döntő játék itt is állandó volt, a lányszabadítás a kalózhajóról, valamint az 5. játék is állandó volt, a Rómeók és Júlia. A többi 8 meg nemzeti játék volt. Jokerezni csak a nemzeti játékokban lehetett.

Nagyban megújították az eredményjelző táblákat, az adott játék eredményét mutató tábla némileg leegyszerűsödött, a ponttáblázatot és az eredménytáblázatot viszont modernizálták külsőre. A ponttáblázat megmaradt, viszont az eredményjelző táblázat zenéjét megváltoztatták az 1993-as és az 1994-es ponttáblázat zenéjére. Valamint ebben az évben használhatták fel a legtöbb világítást, ugyanis a többi évhez képest ekkor volt a legvilágosabb a tér, nem igazán lehetett látni, hogy éjszaka forgatták az adásokat. A szél járása látszott, valamint fázós volt a játék, ugyanis 1997 nyara meglehetősen hűvös volt.

A magyar műsorvezetők közül pedig itt csatlakozott Borbás Mária, valamint Gundel Takács Gábor is visszatért, a helyszínről közvetített, de ő inkább a kommentátorállásból közvetítette a játékokat. A magyar játékot mindig Marcsi mutatta be.

Egy elődöntőben megrendezett játékok száma: 10
Minimális megszerezhető pont: 12 pont
Maximálisan megszerezhető pont: 96 pont

Részt vevő országok száma: 8
Csatlakozó országok: Franciaország (visszatérő) és Hollandia
Távozó országok: –

Részt vevő országok és műsorvezetők:
Svájc: Caterina Ruggeri
Franciaország: Olivier Minne és Jean Riffel
Görögország: Dafné Bokota (Δάφνη Μπόκοτα, 1-5. elődöntők) Kostas Sgontzos (Κώστας Σγόντζος, 6-9. elődöntők és a döntő)
Magyarország: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor
Olaszország: Maria Teresa Ruta
Hollandia: Jack Van Gelder
Portugália: Ana do Carmo
Szlovénia: Eva Longyka

Elődöntők és a döntő részletes leírásai:

Egyéni vélemény a játékokról

Egyértelműen a legnagyobb kedvenc. Ezt szeretem a legjobban nézni, ez a leghangulatosabb, és nagyon tetszett, hogy a nemzeti játékot az adott ország műsorvezetője mutatta be, ezáltal őket is jobban megismerhettük őket, esetleg közülük is választhatunk kedvencet.

A hangulaton pedig a világítás is sokat emelt, hogy ennyire világos volt a tér, valamint a játékok is rendkívül jók voltak. Borbás Mária pedig tisztességesen helyt állt, mint műsorvezető, kiváló munkát végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4018323029
süti beállítások módosítása