Játék határok nélkül

1994

2024. február 10. - supermario4ever

Ebben az évben is részt vett a magyar csapat. Talán ez volt a leginkább eseménydús azáltal, hogy ebben az évben 9 ország vett részt a játékokban. Soha előtte és utána nem játszott ennyi ország, mint 1994-ben. Ebben az évben senki nem távozott a játékokból, csatlakozott viszont Málta és Szlovénia.

Ebben az évben vezették be az egymásra fogadást, aminek az volt a lényege, hogy mindegyik játékból kimaradt egy csapat, ők fogadnak arra a csapatra, mely szerintük a legeredményesebb. Így a döntő játékot leszámítva mindig 8 csapat játszott. Ennek ellenére a nyertes csapat 9 pontot kapott, míg az utolsó helyezett 2 pontot. Az a csapat amelyik kimaradt, annyi pontot kap, ahányat az a csapat, amelyikre fogadtak. Mindegyik csapat kimarad egy játékból, egyedül a döntő játék az, ahol dupla pontokért megy a játék, játszanak mind a 9-en.

A fogadás miatt megújították az eredményjelző táblát, ebben az évben volt először ponttáblázat. Így tudták a fogadás eredményét a legjobban mutatni. Henger alakú oszlopdiagrammal szemléltették a pontokat, a magasabb pontszámot elért csapatnak magasabb diagramja volt, míg a kevesebb pontot elért csapaté alacsonyabb. Az eredményeket pedig két táblázatban mutatták, úgy ítélték meg, hogy 8 csapat eredménye nem fér meg egy táblázatban. A játékokat jellemzően két fordulóban rendezték meg, és az adott forduló 4 csapatának eredményét mutatták egy táblában. Aztán a ponttáblázat a kimaradt csapattal együtt elfért egy táblán.

Kivették a műsorvezetői játékot, az csak 2 évig volt jelen, 1994-ben nem játszottak a műsorvezetők a csapatukkal.

Részt vevő országok száma: 9
Csatlakozó országok: Málta és Szlovénia
Távozó országok:

Részt vevő országok és műsorvezetők: Svájc: Caterina Ruggeri és Paolo Calissano
Csehország: Marcela Augustová
Wales: Nia Chriswell és Iestyn Garlick
Görögország: Dafné Bokota (Δάφνη Μπόκοτα)
Magyarország: Geszler Dorottya és Gundel Takács Gábor
Olaszország: Ettore Andenna
Málta: John Demanuelle
Portugália: Eládio Clímaco és Christina Lebre
Szlovénia: Eva Longyka és Mario Galunic

Egy elődöntőben megrendezett játékok száma: 10
Minimálisan megszerezhető pont: 20 pont
Maximálisan megszerezhető pont: 108 pont

Az elődöntők és a döntő részletes leírásai:

  • 1. elődöntő
  • 2. elődöntő
  • 3. elődöntő
  • 4. elődöntő
  • 5. elődöntő
  • 6. elődöntő
  • 7. elődöntő
  • 8. elődöntő
  • 9. elődöntő
  • 10. elődöntő
  • Döntő

Személyes vélemény a játékokról

Óriási fejlődés az előző évi sorozathoz képest minden szempontból. Egyrészt a Játék Határok Nélkül történetében ez az egyelten olyan év, amelyben 9 ország játszott. Ezáltal sokkal eseménydúsabbá vált a játék, ennek fényében olyannak tűnik, mintha az 1993-as egyfajta "átmeneti" év volt, de az 1994-es játéksorozat inkább az 1992-es folytatásának megfelelő.

Ebben az évben csatlakozott Gundel Takács Gábor műsorvezetőként a játékokba, és igazából ő tette azzá a Játék Határok Nélkült, ami lett nekünk. Végtelenül szórakoztatóvá, szerethetővé, és a játékos, vicces beszólásaival sok derűs percet okozott a nézőknek. Gundel Takács Gábor számomra az egyik legszimpatikusabb televíziós személyiség. Annak ellenére, hogy ez volt az első éves műsorvezetése, valami hihetetlenül profin oldotta meg.

A fogadás nem volt igazán jó ötlet, nekem annyira nem jött be. De valószínűleg azért találták ki, mert a 9 csapatnál nem tudták megoldani, hogy 2 fordulóban rendezzék meg, ha 10 játékot 3 fordulókban rendeztek volna meg, akkor nagyon elhúzódott volna a játékidő.

A kedvenc játékom a 6. elődöntő, az a bizonyos görög elődöntő, ahol a rengeteg sok baki miatt a szokásos 3-3,5 óra helyett másnap reggelig tartott a forgatás. Ettől függetlenül a játékok nagyon jók voltak, és a zenék is hihetetlenül hangulatossá tették a játékokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7418323023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása