Játék határok nélkül

1998

2024. február 10. - supermario4ever

1998 volt a Játék határok nélkül 29., azaz utolsóelőtti évada. A helyszín Olaszország volt, méghozzá északon, Trentóban. Itt volt mind a 9 elődöntő és a döntő.

Ebben az évben 7 ország játszott, de mivel ebben az évben volt a legtöbb játék (15+fonaljáték), ezért sokan ezt tartják a leghangulatosabb évadnak. Sok játék volt egy adás alatt, ezért a játékok döntő többsége egyfordulós volt. Új csapat nem jött, Szlovénia szállt ki a játékokból.

A játékok témája is sokkal lazább volt. Nem voltak nemzeti játékok, és konkrétan témája sem volt a játékoknak, inkább a laza játékon volt a hangsúly. Persze a jelmezek itt is megvoltak, a hangulat és nehezítés okán. 15 játék volt egy elődöntő alatt, plusz visszatért a fonaljáték, amit ebben az évben egyszerre csak egy csapat játszott, és minden második játék után játszották. A fonaljáték előtt minden második játékból kimaradt egy csapat, így azt hatan játszották. Csak ezekben a játékokban lehetett jokerezni. Mindig az éppen kimaradt játszotta utána a fonaljátékot.

Ezek mellett 5 fix játék volt. Az első a szumós játék, a másodikban rókajelmezben gyűjtöttek tojást a játékosok. A harmadik a szakácsos játék, ahol állatok akadályozták a szakácsokat. A negyedik játékban pedig királyfi mentette meg a rabul ejtett királylányt, az ötödik fix játék, a döntő játékban pedig tutajjal kellett két hordót átvinni a medence túlsó partjára.

Az eredményjelző táblákon ebben az évben is újítottak, zene viszont nem szólt alattuk. A magyar műsorvezető Borbás Mária maradt, ő mutatta be a játékokat, ő volt jelen Olaszországban, Gundel Takács Gábor pedig Budapestről a kommentátor állásból közvetítette a játékot. Az első elődöntőt Joó Sándor kommentálta. A magyar nemzeti bíró pedig Hovorka Orsolya maradt.

Egy elődöntőben megrendezett játékok száma: 16
Minimálisan megszerezhető pont: 17 pont
Maximálisan megszerezhető pont: 112 pont

Részt vevő országok és műsorvezetők: Svájc: Caterina Ruggeri
Franciaország: Jean-Luc Reichmann és Christelle Ballestrero
Görögország: Kostas Sgontzos (Κώστας Σγόντζος)
Magyarország: Borbás Mária, Joó Sándor (1. elődöntő), Gundel Takács Gábor (2-9. elődöntők és a döntő)
Olaszország: Mauro Serio és Flavia Fortunato
Hollandia: Ron Boszhard
Portugália: Maria João Silveira

Elődöntők és a döntő részletes leírásai:

Egyéni vélemény a játékokról

Ez volt a legpörgősebb évad a maga 16 játékával. Így viszont nem maradt annyi idő megismerni a műsorvezetőket, mint a korábbi években, a bírók személye meg végképp homályban maradt. A játékok viszont hangulatosak voltak, néhány hibától eltekintve nagyon jól ki lettek találva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2018323031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása