Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1997 - 6. elődöntő

2018. augusztus 16. - supermario4ever

Helyszín: Budapest, Magyarország
Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Faido (piros)
Franciaország [F] Avignon (világoskék)
Görögország [GR] Leros (sötétkék)
Magyarország [H] Szarvas (sárga)
Olaszország [I] Courmayeur (fehér)
Hollandia [NL] Heerlen (narancssárga)
Portugália [P] Bragança (zöld)
Szlovénia [SLO] Briše (rószaszín)

Csapatkapitány: Nyerges Attila

TV-ben leadták: 1997. augusztus 17. vasárnap (TV1, 20 óra)
Házigazda: Hollandia

Jack Van Gelder I

1. játék - holland játék

Jack Van Gelder IIHengerjárással kezdünk, a játékosoknak egy akadálypályán kell végigmenni, ami először emelkedik, majd a pályán van két libikóka-szerűség, amin ha átmegy a játékos, eldől a másik irányba, aztán a végére lejt a pálya, és a végén fel kell állítani a hengert és ráállni. Egy fiú és egy lány játssza a játékot, és egymás után kell végigmenniük.

Jokert kértek: Svájc és Olaszország

Gundel Takács Gábor tévedésből három csapatot mondott, akik jokereznek, és hogy megakadt a felsorolásban, vélhetően észrevette, hogy hibázott, de nem javította ki magát, hanem hozzátette, hogy a görögök is jokereznek.

Magyar játékosok: Szarvák Beáta és Nyerges Miklós

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék - portugál játék

Ana Do CarmoSzerencsére Ausztrália nem vesz részt a játékokban, mert mint krokodil-nép, behozhatatlan előnyre tennének szert. Krokodilvadászat a második játék ugyanis. A medencében minden csapatnak négy-négy krokodilja van, ezeket kell a fiú- és a lányjátékosnak kell kiúszni értük, majd vissza egy speciális vízijárműre, amit egy propeller hajt. Mielőtt elindulnak, mindkét játékosnak van egy safari sisakja, azt fel kell venni, és csak utána lehet elindulni. A vízi járműn van egy kis kallantyú, azt tekerni kell, azzal el kell menni a medence túlsó végére, ott kiakasztani a rúdra a négy krokodilt és akkor van vége a játéknak.

Jokert kértek: Franciaország és Hollandia

Magyar játékosok: Liska Zlatica és Fruska Mihály Attila

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

A franciák újra játszhatták a játékot, ugyanis kiderült, hogy önhibájukon kívül voltak lassúak. A propeller ugyanis beakadt a rácsba, ezért volt lassú a járművük. Denis, a főbíró ezt megvizsgálta, jóváhagyta, így a franciák kaptak egy második lehetőséget. Ott már rendben ment minden.

2. játék javítása

Javított eredmény

2. játék javított eredménye

Javított ponttáblázat

2. játék javított pontjai

Javított jelenlegi állás

2. játék javított állása

3. játék - szlovén játék

Eva LongykaVannak, akik szeretik a méheket, mert a méz jut róluk eszébe. Viszont vannak, akik nem, mert a csípésre asszociálnak. Játékosaink kizárólag virágokra szállnak, és léggömböket szúrnak, igaz, mézet nem adnak cserébe. Egy lányjátékos a méh, aki egy kötélen lengedez, a fiújátékosnak - mint méhésznek - pedig feladata, hogy a virágokat a léggömbbel a közepén eltolják egészen addig, amíg a méh van, ő pedig ott kilyukasztja a léggömböt. Minden csapatnak 6 léggömbje van.

Magyar játékosok: Balczó Edit (méh) és Bakula Pál (méhész)

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék - svájci játék

Caterina RuggeriBizonyos értelemben bábeli tornyot építenek a játékosok, mert bár a 8 ország csapata 7 különböző nyelvet beszél (olaszok és svájciak az olaszt), sokszor még azonos nyelvet beszélők sem értik meg egymást. De most tornyot fognak építeni a játékosok. Egy nagy kockán állnak a játékosok, melyekben négy kisebb van. Ezeket kell egyesével a két fiújátékosnak kiemelni, és a rendelkezésükre álló rudakkal a lányjátékos rögzíti a kisebb kockákat. Ha végeznek, négyemeletes lesz az építmény és a tetejére fel kell állni a lányjátékosnak, és a zászlót a magasban tartja, akkor van vége a játéknak.

Jokert kért: Magyarország és Portugália

Magyar játékosok: Mihalecz Márta, Trenyik Zoltán és Nyerges Miklós

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék - Rómeók és Júlia

Jack Van Gelder IIIAz állandó játék. Két fiújátékosnak, a két Rómeónak egy nagy virágot kell felépíteni oly módon, hogy adott maga a virág, és a szárakat kell alátenni. A lutri a játékban, hogy a szárak nem egyenlő hosszúak, vannak 10 és vannak 60 centiméter hosszú szárak. Ezekkel kell építeni a virágot egészen az erkélyig, ahol ha Júlia eléri a virágot, akkor elveszi csak a virágot, beleülteti a cserépbe. A cserépben egy gomb van, az megnyomódik azáltal, hogy a virág belé kerül, ezzel egy kötélhátsó ereszkedik le, azon mászhat fel az egyik Rómeó Júliához, aki ott egy gombot nyom meg, és ezzel van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Szarvák Beáta, Fruska Mihály Attila és Bakula Pál

A hollandok és a portugálok újra játszhatták a játékot. A hollandok azért, mert Babis, a görög bíró tévedésből állította meg az egyik fiújátékost. Azt csinálta ugyanis, hogy mielőtt vett volna egy virágszál-darabkát, felnyújtotta Júliának a virágot, de az nem érte el, és a fiújátékos ezután vett még egy szárdarabkát, és ezután is felnyújtotta a játékosnak. A görög bíró meg azt hitte, hogy már az első próbálkozása előtt is felnyújtotta a virágot, ezért visszarendelte őt. Kiderült, hogy semmi rosszat nem csinált, és így újra játszhatták. A portugálok meg a lány hiába ültette a virágot a cserépbe, nem indult meg a kötélhátsó, amely által felmászhat hozzá a szerencsés Rómeó. Ezt is megvizsgálták a bírók, és kiderült, hogy most tényleg a szerkezetben volt a baj, ezért a portugálok kaptak egy második lehetőséget.

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék - francia játék

Olivier Minne és Jean RiffelItt a forró nyár (bár elmondások szerint 1997 nyara meglehetősen hűvös volt Magyarországon), mi lehet jobb egy nagy fagylaltkehelynél? Főleg, ha a játékosok ezt maguk csinálják, méghozzá látványosan. A játékhoz némi akrobatikus tudás szükségeltetik, ugyanis hintázva kell a fagylaltot elkészíteni. Fiúk egymással szemben hintáznak, a lányjátékos pedig a földről a kehelytől távolabb lévő fiújátékosnak a nagy gömböt, az átadja a másik fiújátékosnak, ő pedig begurítja a kehelybe.

Jokert kért: Szlovénia

Magyar játékosok: Balczó Edit, Liska Zlatica, Nyerges Miklós és Trenyik Zoltán

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék - görög játék

Kostas SgonstosEzúttal nem Daphne mutatja be a görög játékot, hanem Kostas. El tudnak önök képzelni egy jó játékot embléma vagy logo nélkül? Ezért van a Játék határok nélkül sorozatnak is, melynek egy része ott áll a medence közepén. A játékosoknak kell befejezni. Egészen pontosan a betűket kell egyesével rátenni a logóra, valamint a joker-sapkát. Hogy a játékosok a víz felszínén maradjanak, rendelkezésükre áll egy speciális holland vízen járó papuccsal, ezzel tudnak a víz felszínén maradni. Járni inkább a kezükkel, vagy a betűkkel tudnak, amit visznek magukkal.

Jokert kért: Görögország

Magyar játékosok: Szarvák Beáta, Fruska Mihály Attila (ők viszik a betűket) és Mihalecz Márta (segít a társainak)

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék - magyar játék

Borbás MáriaÁltalában az élet legfontosabb problémáit nem lehet pénzzel megoldani. De ez itt játék, tehát itt minden másképp van. Megijedni nem kell, bunda nincs. Csak játékosaink álltak be bankrablónak. A feladat pedig kilopni a trezorból a pénzeszsákokat úgy, hogy a trezor a libikóka egyik végében van, a láda, amibe meg gyűjteni kell, a másik végébe. 20 db pénzeszsák van, egyenként 5 kg nemesfém van. Ahogy viszik át, úgy megy át a libikóka súlya a túlsó végére, így könnyebb lesz elérni a riasztó fölött levő kulcsot, így ha azt leveszik, akkor hatástalanítják a riasztót, és büntetlenül leléphetnek a pénzzel a játékosaink.

Magyar játékosok: Liska Zlatica és Bakula Pál

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

9. játék - olasz játék

Maria Teresa RutaA szerelem nem ismer határokat, erről talán leginkább az olaszok tudnának mesélni. A játékosok is szerelmesként mindenre képesek, akár még bekötött kézzel is. Őket nem akadályozza meg az összekötözött kéz, még akkor is leszedik a fákról a szíveket, és kiakasztják az ajtófélfára, hogy megmutassák, mennyire szeretik egymást. Trambulinon ugrálnak a játékosok, hogy elérjék a szíveket. Ha elértek egyet, azzal az ajtóhoz kell futni, és felakasztani az ajtó fölé. Összesen hat léggömb van.

Magyar játékosok: Balczó Edit és Trenyik Zoltán

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Jack Van Gelder IVEgy-egy lányjátékost raboltak el, és az árbochoz kötözték ki őket. Rabságukból két fiújátékos szabadítja ki, akik a kiindulási pontjukról beleugranak a medencébe, elúsznak a hajóhoz, oda felmásznak. Ott mentik ki a rabságban sínylődő lányt, de csak akkor kezdhetik kiszabadítani, ha mindkét játékos felért a hajóra. Sőt, csak akkor indulhat el a másik fiújátékos, ha az első felért a rableányhoz. Ha készen vannak, kiszabadult a lány, akkor hárman együtt úsznak vissza a kiindulási pontra, és ott megnyomják a gombot, akkor van vége a játéknak.

Annyi változtatást eszközöltek az elmúlt elődöntőkhöz képest, hogy mostantól nem két fiú szabadítja ki a rableányt, hanem egy fiú és egy lány.

Magyar játékosok: Mihalecz Márta (rab), Szarvák Beáta és Nyerges Miklós

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

Legeredményesebb játékos: Monik Josten (Hollandia)

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8118322965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása