Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1993 - 4. elődöntő

2018. június 30. - supermario4ever

A 4. elődöntő Görögországban játszódik, a téma pedig Héraklész hőstettei.

Részt vevő városok:
Svájc: Locarno
Csehország: Mariánské Hory / Ostrava
Wales: Rhydaman / Ammanford
Görögország: Amaroussion
Magyarország: Sárospatak
Olaszország: Firenze
Portugália: Aveiro

Felvétel: 1993. július 10.
TV-ben leadták: 1993. július 18.

A játék elején Görögország nem mutatta be a rendezővárost, Athént, helyette a görög mitológiákból ismert jeleneteket játszottak el színészek a tengerparton.

Görög mitológiából jelenet

1. játék

Eurüsztheusz azt parancsolta Héraklésznak, hogy hozza el a nemeai oroszlán lenyúzott bőrét. Fegyverrel nem tudta megsebezni, így buzogánnyal vette üldözőbe, ahol egy barlangba menekült és puszta kézzel fojtotta meg a sebezhetetlen állatot. A játékban az oroszlán hátára kell ugrani, a szájánál levő kötelet kell kibogozni, majd lenyúzni a bőrét, azt visszavinni társának, aki magára ölti azt. Neki aztán fel kell mászni a nagy kötéllétrán onnan leszedni a buzogányt, azzal rá kell ütni a gongra.

1. játék

Jokert kért: Wales

Magyar játékosok: Stoll László és Szerencsi Árpád (nincs meghatározva, hogy ki melyik feladatot csinálja. Aki nem tud felugrani az oroszlán hátára, cserélni kell, és ő viszi a lenyúzott bőrt)

Eredmények

1. játék eredménye

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Héraklész 10 hónaposan bizonyította be, hogy Zeusz gyereke. Miután anyja megfürdette, megszoptatta két gyermekét, nem a bölcsőbe, hanem öblös ércpajzsba fektette mindkét gyermekét, és Héra férjének hűtlenségét megbosszulva kígyót küldött a két gyerekre. Zeusz viszont kardjával vigyázott gyerekeire, ami a kígyó megjelenésére nagy fényt adott ki magából, így a gyerekek felriadtak. Héraklész pedig mindkét kígyót megfojtotta. A játékban zsákban kell mászni egy lánynak és egy fiúnak, ő alakítja a kígyót, és be van kötve a lábuk, így kell eljutni Héraklész éjszakai nyughelyére.

2. játék

Magyar játékosok: Nagy Zsuzsanna, Győrki Erika (2 kígyó) és Stoll Krisztián (Héraklész)

Eredmények

2. játék eredménye

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék

A következő játék a sztümphaloszi madarak legendáját eleveníti meg. Ezek emberevő madarak voltak, és nagy pusztulást okoztak a sztümphaloszi tó vidékére. Őket Héraklész egy kereplővel ijesztette el úgy, hogy felmászott egy fára, és közben nyilakat lőtt a madarakra. A madarak tollazata rézből volt, ezzel támadtak vissza, de nem találták el hősünket, így olyan messze repültek Görögországtól, hogy többé vissza sem tértek. A játékban egy lány megy a vízbe a madárért, aki a katapult egyik végére teszi, a másik végéről a magasba röpítve pedig hálóval el kell kapni őket.

3. játék

Jokert kért: Csehország

Magyar játékosok: Tégely Szilvia (hozza a madarakat), Szerencsi Árpád (katapultra ugrik), Réti Anna és Géczi Tamás (elkapják a madarakat)

Eredmények:

3. játék eredménye

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Ehhez a játékhoz konkrét történet nem kapcsolódik. A labirintus Héraklész egész életét jellemzi. Egy nagy labirintus közepét kell megtalálni, ott megtalálni az amforára erősített saját színű zászlójukat, majd csak a saját színnel ellátott kijáraton jöhetnek ki, különben kiesnek a játékból.

4. játék

Magyar játékos: Nagy Zsuzsanna

Eredmények

4. játék eredménye

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék

Héraklész egyik próbája volt, hogy egy nap alatt ki kellett takarítani Augeiasz islállóját, ami tele volt trágyával, mocsokkal és szennyel, ezért szinte lehetetlennek tűnt a feladat, így Augeiasz belement abba a fogadásba, hogy ha Héraklész végez a munkával, megkapja a marhacsorda 10%-át. Kiterelte az állatokat a közeli legelőre, majd a közeli két tó vizét az istállóba vezette, így elvezette a szennyet, a szennyvíz pedig egy külön árokba került. A játékban egy kis vödörrel kell a csúszdán felfele menni, majd a fent található sárból lehordani minél többet a mérőedénybe.
Ennek a játéknak nekem nagyon tetszik a zenéje.

5. játék

Jokert kértek: Magyarország, Olaszország, Portugália

Magyar játékosok: Stoll László, Stoll Krisztián (hordják a sarat) és Györgyi Erika (adagolja a vödörbe).

Eredmények

5. játék eredménye

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Poszeidón bikát küldött Minósz királynak, hogy mutassa be áldozatul. De nagyon sajnálta, ezért egy másik bikát mutatott fel áldozatul. Poszeidón azonnal észrevette a csalást, és megvadította azt a bikát, amelyiket küldte, az pedig mindent elpusztított maga körül. Héraklész szelídítette meg, hiszen nem bírt a bika vele. A játékban egy nagyobb bikát kell darabjaira szétszedni, átvinni az akadálypálya túlsó oldalára, és ott ismét összerakni. A lányjátékosnak pedig a végén rá kell ülni a bikára.

6. játék

Jokert kért: Svájc

Magyar játékosok: Szerencsi Árpád és Gészi Tamás (viszik a bika darabjait), Réti Anna (ül a bikára)

Eredmények

6. játék eredménye

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék

Hippolüté, az amazonok királynője övet kapott Árésztól, hogy mindig viselje, hogy jelezvén, hogy mindnyájuk közül ő a legjobb. Héraklésznak ezt az övet kellett megszereznie. A királynő át is adta volna önszántából, de Héra elterjesztette az amazonok körében, hogy Héraklész elrabolni készül Hippolütét. Így háború lett, és Héraklész csak úgy tudta megszerezni az övet, hogy megölte a királynőt. A játékban a férfijátékosnak kell női társától egy-egy ruhát levetni, és felaggatni a szárítóra. A sztriptíz természetesen csak bizonyos kereteken belül zajlik. Inkább ügyességi játék, mert a ruhák többször át vannak kötve.
Ennek a játéknak is nagyon jó a zenéje.

7. játék II

Jokert kért: Görögország

Magyar játékos: Stoll László
Geszler Dorottya ebben a játékban vett részt több műsorvezetővel együtt.

Eredmények

7. játék eredménye

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

Döntő játék

Heszperiszek almáit kell összeszedni az utolsó játékban. Ezeket a mitológiában Ladón, a százfejű halhatatlan sárkány őrizte. Héraklész kérte meg Atlaszt, a Heszperiszek apjét, hogy szedjen le az aranyalmából, cserébe addig tartja az égboltot, mivel még ő maga sem mert megküzdeni a sárkányokkal. Atlasz boldogan hozott az almákból, de az égboltot már nem akarta visszavenni, így cselhez folyamodott, hogy végül el tudjon menni az almákkal. Az első játékos átmegy egy akadálypályán, akkor a második játékos lehozza az almákat, a harmadik játékos pedig a fent található Földgömbbe dobja be azokat.

8. játék

Magyar játékosok: Nagy Zsuzsanna (ő megy át az akadálypályán), Stoll Krisztián (ő dobja a fáról az almákat) és Tégely Szilvia (ő dobja a Földgömbbe az almákat)

Eredmények

8. játék eredménye

Végeredmény

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2518322905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása