Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1998 - 6. elődöntő

2018. augusztus 27. - supermario4ever

Műsorvezető: Borbás Mária
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Helyszín: Trento, Olaszország

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Novazzano (piros)
Franciaország [F] Royan (világoskék)
Görögország [GR] Komotini (sötétkék)
Magyarország [H] Budapest V. kerület - Belváros-Lipótváros (sárga)
Olaszország [I] Val Di Sole (fehér)
Hollandia [NL] Heerlen (narancssárga)
Portugália [P] Oeiras (zöld)

Az egész Budapest V. kerületi csapat karatésokból lett összeválogatva.

Forgatás: 1998. július 5.
TV-ben leadták: 1998. augusztus 23. vasárnap (MTV1, 20 óra)

Borbás Mária

1. játék

Lufipukkasztás határok nélkül. A játékosok a medence végéből indulnak, beugranak a vízbe, elúsznak a játéktérig, ahol kis helyeken vannak léggömbök elzárva, mindenkinek 100 darab. Mindenkinek be kell menni a sajátjába, és ki kell lyuggatni őket. Ehhez a játékosoknak egy kesztyű áll rendelkezésére, melynek egy ujján tű van, ezzel lehet kipukkasztani a léggömböket.

Magyar játékos: Sztankó Rita

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Biciklis labdarúgás a következő játék. A fiúk egy biciklin ülnek, melynek elején egy kar van, ezzel hajtanak egy labdát egészen a kapuig. Majd visszamennek a kiindulási pontra, ahova a lányok viszik vissza (gyalog) a labdát. Így kell a lehető legtöbb gólt "lőni".

A lányok feladata talán sokkal nehezebb, mert ők futva teszik meg ugyanazt a távot, amit a fiúk biciklivel.

Kimaradt: Magyarország

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Karikagyűjtögetés lesz a levegőben, akrobatikus mutatványokkal tarkítva. A játékosok a medence fölött egy-egy kötélen állnak úgy, hogy a felük fölött egy nagy rúddal szintén megtartják magukat. Így kell menni előre, közben 12 karikát összegyűjteni. Hat van egyik oldal, hat pedig a másik oldalon, így a játékosnak felváltva kell kinyújtózkodnia a karikákért.

Elsőként a magyarok játszották a fonaljátékot.

Egy magyar DJ sem választhatott volna jobb dalt a fonaljátéknak, ugyanis a szövegben magyarosan "menjél, menjél, menjél" hallatszik, ezt Borbás Marcsi és Gundel Takács Gábor is megjegyzik. Persze a dal nem magyar, hanem francia, a Montefiori Coctail: Another B című dala szól a fonaljáték alatt.

Magyar játékos: Friss Ferenc

Fonaljáték #1

3. játék - Fix játék #1 szumós játék

Játékosok szumósokká alakulnak át, feladat, hogy feljussanak az emelkedő tetejére. Az emelkedő rettenetesen csúszós, a fiújátékosok (szumósok) pedig cipőben vannak. Az egyetlen segítség a vékony vörös szőnyegdarabka, mely minden játékos rendelkezésére áll. Szinte csak azon lehet felmászni. Mindemellett gésák (lányjátékosok) óriási gömböket gurítanak le, melyekkel akadályozzák a fiújátékosokat.

Magyar játékosok: Csehi György (szumós) és Leer Ibolya (gésa)

A magyar játékos meglehetősen nehezen ért fel, mert a gésája rettenetes erőkkel gurította a labdákat az ellenfél szumósokra, és nem figyelt arra, hogy a magyar szumós már felért oda, ahonnan már felsegítheti a gésája. Gundel Takács Gábor is mondott mindenféle vicceset, a végén meg már Denis Pettiaux is odament hozzá, hogy segítse már fel a szumósát. A görög szumós meg olyan gyorsan ért fel, hogy a gésája gurítja lefelé a labdákat, de eszébe nem jutott az ellenfél szumósokat tovább bombázni. Csak gurította le a földre. Ez az első olyan elődöntő, ahol mind a hét szumós feljutott a tetejéig.

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Talán az ez évi futball-világbajnokság okán, elég sok focis játék van 1998-ban. Most is fociznak a fiúk, a feladat pedig az, hogy lerúgják azt a "konzervdoboz-építményt", melyen áll egy-egy lányjátékos az ellenfél csapatból. Ha ez sikerül, és ledőlnek a dobozok, a lányt bekapja az oroszlán. Persze csak képletesen, hiszen nem valódi oroszlánról van szó, és a fogai is teljességgel életlenek. Csak becsukódik a szája. Annyi nehézség van a játékban, hogy az alsó részen egy kis palló van, ahol az országjelző tábla van, ott gellert kaphat a labda, ezért laposan nem lehet rúgni a labdát, mindenképp íveltnek kell lennie.

Magyar játékosok: Váradi János, aki egy portugál lány alól rúgja ki a konzervdobozokat. Az oroszlán szájában pedig Leer Ágnes van, alóla a svájci focista próbálja kirúgni a labdát.

Kimaradt: Hollandia

Jokert kértek: Franciaország és Portugália

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a hollandok játszották a fonaljátékot. A fiú kétszer is majdnem leesett a karikákkal és a rúddal, de bravúros mutatvánnyal fent tudott maradni. A közönség nagy tapssal honorálta a cirkuszi mutatványt.

Fonaljáték #2

5. játék

Óriási harangjáték lesz a következő játék, amihez nagy fizikai erő kell. Ugyanis egy kis kalapáccsal kell meggongatni a harangot a kalapács meg egy kötélhez van fűzve, mely a másik oldalról egy óriási súlyra van kötve, mely legalább 40 kg-os. Ezt a súlynak kell 5 játékosnak annyira meghúznia, hogy meggongassák a harangot.

A játék nagyon nehéznek bizonyult, csak két csapat tudott csengetni, több csapatnak is elszakadt a kötele.

Magyar játékosok: Koj Krisztina, Takács Ágnes, Micheller János, Szombathy Kálmán és Friss Ferenc

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Ismét egy olyan játékot játszanak a játékosok, ahol kiderül, hogy túl nagy feladat elé állították őket. Kenyeret kell sütni. Liszteszsákot kell dobálni két játékosnak, hogy a második elkapja, és ő dobja a harmadik játékosnak a lapáttal kell elkapnia, ő teszi be a kemencébe. Az első két játékot között egy léc van, a fölé kell átdobni a liszteszsákot, különben érvénytelen. A harmadik játékos meg csak a lapáttal kaphatja el. Az elszakadt liszteszsák szintén elveszett.

Kimaradt Görögország

Jokert kértek: Magyarország és Olaszország

Magyar játékosok: Sztankó Rita, Csehi György és Váradi János

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára a görögök játszották a fonaljátékot, ahol a görög fiú nagyon gyorsan összegyűjtötte a 12 karikát.

Fonaljáték #3

7. játék - Fix játék #2 tojásgyűjtögetés

Az óriástyúk óriástojásokat tojik, méghozzá szaporán, hogy játékosaink, összesen 14 róka minél több tojást össze tudjon gyűjteni. Egy fiú- és egy lányjátékos van rókajelmezben, és csak az egyik gyűjthet tojást. Ha elkapott egyet, visszatér a kosárhoz, és oda kell a tojásokat gyűjteni. Ekkor cserélnek, és a másik játékos gyűjt tojást a sártengerben a tyúk alatt.

Annyi változás van a játékban, hogy mostantól a tyúk alatt nem sár, hanem hab van. Így némileg csorbul a játék élethű-mivolta, viszont a habban nehezebb megtalálni a lepottyanó tojásokat.

Magyar játékosok: Leer Ibolya és Szombathy Kálmán

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék

Hasonlóan lisztes játék következik, de most a malomból kell kihozni a liszteszsákot. Annyival nehezebb a játék, hogy a malom a medencében, és annak a szélén van a kis szigetecske, ahol gyűjteni kell a liszteszsákokat. A nagy nehézség úszni a jelmezben, meg a liszteszsák is megszívja magát vízzel, úgyhogy nehéz játék következik ismét.

Kimaradt: Franciaország

Magyar játékosok: Micheller János (szállítja a lisztet), Takács Ágnes (a szigeten gyűjti a lisztet) és Leer Ágnes (a malomban adja a lisztet)

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Fonaljáték #4

Negyedjére a franciák játszották a fonaljátékot.

Fonaljáték #4

9. játék

Rettenetes derbi következik. A ló kétlábú, ezt kell megülni a lányoknak. A feladat a kiindulási ponttól eljutni mindenkinek egy kis dobogójára, teljesen mindegy, melyikhez. A lovakat egy-egy fiújátékos képezi, ők a középen lévő kis körplatformról indulnak el a felvenni a lányt, aztán vissza kell menni a forgó színpadra megtalálni egy kis dobogót. Ausztrál típusú a játék, vagyis 5-en jutnak tovább a második fordulóba, onnan meg a legjobb három méri össze tudását.

Többen is elestek a játék során, nekik vissza kellett menni a kiindulási pontra, újra felvenni a lányt, és megérkezni a dobogóhoz.

Magyar játékosok: Friss Ferenc (ló) és Koj Krisztina

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Ugrókötelezni kell a játékosoknak, de a medence fölött. Két fiújátékos egy óriási labdát tartanak két oldalt, melyen a lány áll, és ugrókötelezik. Így kell megtartani a lányoknak az egyensúlyukat.

Kimaradt: Olaszország

Jokert kértek: Svájc és Hollandia

Magyar játékosok: Sztankó Rita (ugrókötelezik), Csehi György és Váradi János (tartják a labdát)

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

Jelenlegi állás

10. játék utáni állás

Fonaljáték #5

Ötödjére az olaszok játszották a fonaljátékot. Az olasz fiú is majdnem kiakasztotta a rudat, úgyhogy ő is bemutatott egy kis tornagyakorlatot, miközben gyűjtötte a karikákat.

Fonaljáték #5

11. játék - Fix játék #3 Szakácsos játék

Egy-egy fiújátékos szakácsnak öltözik, nekik kell a különböző ételeket átvinni az emelkedő egyik oldaláról a másikra. A jobb oldalon felmásznak a lépcsőre, egészen középtájig kell feljutni, ott átfutnak a másik oldalra. Itt mozgójárda viszi hátra a játékosok. Ha átértek, bal oldalt le a lépcsőn, és alul az asztalokon gyűjtik az ételeket. Mindeközben további két játékos egy-egy állatnak öltözve az emelkedő tetejéről próbálja meg ledönteni a szakácsokat, hogy ne tudják átvinni az ételt.

Annyival nehezebb lett a játék, hogy a szakácsok lába össze van kötözve, így csak tipegve tudnak szaladni.

Magyar játékos: Szombathy Kálmán (szakács) és Leer Ibolya és Micheller János (állatok, nem tudni, melyik)

11. játék

Eredmény

11. játék eredménye

Ponttáblázat

11. játék pontjai

Jelenlegi állás

11. játék utáni állás

12. játék

Egy meglehetősen bonyolult játék következik, még a magyar bírónő, Hovorka Orsolya is magyarázta a játékosoknak, hogy mit hogyan kell tenni. A vízben járva kell 12 tálcát átvinni egy tartóoszlop segítségével. A tálcákon egyesével 4 kancsó tele víz van. Két játékos viszi át a tálcákat, a harmadik meg a parton fogadja, és helyezi őket a helyükre.

Nagyon kevés volt a rendelkezésre álló idő, senki nem tudta átvinni a 12 tálcát.

Kimaradt: Svájc

Magyar játékosok: Takács Ágnes, Friss Ferenc és Leer Ágnes

12. játék

Eredmény

12. játék eredménye

Ponttáblázat

12. játék pontjai

Jelenlegi állás

12. játék utáni állás

Fonaljáték #6

Hatodjára a svájciak játszották a fonaljátékot.

Fonaljáték #6

13. játék - Fix játék #4 Lányszabadítás

Lovagok indulnak el kiszabadítani a túszul ejtett lányjátékosokat. A fiújátékos beugrik a medencébe, egy kötéllel felmászik a várbörtönbe, az ajtó tetejére van akasztva a kulcs, mely nyitja a zárat. A lány így kiszabadul, és együtt visszaindulnak a kiindulási pontra. Hátul a várbörtön mögül egy-egy ellenfél játékos vizet locsol a szabadítójátékosra, ezzel nehezítve a dolgát.

Magyar játékosok: Csehi György (szabadító), Koj Krisztina (rableány) és Váradi János (akadályozó)

13. játék

Eredmény

13. játék eredménye

Ponttáblázat

13. játék pontjai

Jelenlegi állás

13. játék utáni állás

14. játék

Zászlók vannak a magasban, azokat kell katapulttal elérni. Az egyik játékos rááll a katapult egyik végére, a másik meg a másik végéről megemeli, a másik meg ugrik egyet, és megpróbálja elkapni az egyik zászlót. Bár a zászlók különböző színűek, mindegy, hogy ki melyik színűt kapja el az éppen ugró játékos.

Kimaradt: Portugália

Jokert kért: Görögország

Magyar játékosok: Leer Ibolya, Sztankó Rita, Szombathy Kálmán és Micheller János

14. játék

Eredmény

14. játék eredménye

Ponttáblázat

14. játék pontjai

Jelenlegi állás

14. játék utáni állás

Fonaljáték #7

Utoljára a portugálok játszották a fonaljátékot, az ő fiújátékosuk az egyetlen, aki beesett a vízbe. Pedig ügyesen játszott, gyorsan gyűjtötte össze a karikákat, csak ott hibázott, hogy a lába alá nézett, hogy megtartsa az egyensúlyát, a rudat fölötte meg nem, így nem vette észre, hogy teljesen oldalra jött el a rúd.

Fonaljáték #7

Eredmény

Fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

Fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

Fonaljáték utáni állás

Döntő játék – Fix játék #5 Tutajjal a medence túlsó oldalára

Az utolsó játékban mindegyik játékos részt vesz. Át kell jutni tutajjal a medence túlsó oldalára. Két játékos, egy fiú és egy lány egy emelkedőn a lábával felhajt egy-egy hordót, azokat rá kell tenni a tutajra, melyet másik négy játékos evezővel hajt. Ha átért mind a kettő, akkor négy játékos egy dobogón áll, mely alatt egy kötél van, ez van a tutajhoz kötve. A kötél elvileg szabadon van, de ha a dobogóra ráállnak a játékosok, az lefogja a kötelet, ezért nem megy előre a tutaj. Csak úgy lehet menni, ha a játékosok ugrálnak a dobogón, így a kötél megy előre, ahogy a tutajon evezők hajtják előre a tutajt. Ha átértek a túlsó végére, akkor a hordókat ki kell tenni a partra, a túlsó oldalon maradt hat játékos beugrik a vízbe, átúszik a utolsó oldalra. Amint átérnek, két játékos rááll egy-egy hordóra, és ezzel van vége a játéknak.

15. játék

Eredmény

15. játék eredménye

Ponttáblázat

15. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3618322967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása