Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1998 - 8. elődöntő

2018. szeptember 27. - supermario4ever

Műsorvezető: Borbás Mária
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Helyszín: Trento, Olaszország

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Valposchiavo (piros)
Franciaország [F] Périgueux (világoskék)
Görögország [GR] Chios (sötétkék)
Magyarország [H] Százhalombatta (sárga)
Olaszország [I] Mondragone (fehér)
Hollandia [NL] De Marne (narancssárga)
Portugália [P] Sintra (zöld)

Csapatkapitány: Szél Pál

Forgatás: 1998. július 17.
Adásba ment: 1998. szeptember 6. vasárnap (TV1, 20 óra)

Borbás Mária

1. játék

Kávézzunk meg először, hogy a játékosok kellő éberséggel tudják végigjátszani az elődöntőt. Az óriási kávéscsészékbe kell minél több kockacukrot (vagyis alakjuk alapján inkább téglacukrot) a pálya közepén levő forgószínpadról a sárga csészébe bevinni.  A játékosok lába össze van kötve, emellett a kezükön egy óriási kesztyű van, hogy ne lehessen jól megfogni a cukrokat, hogy könnyebben kiessen a kézből. Természetesen az a jó, ha már kávéscukor lesz a vége.

Magyar játékosok: Szabó Éva és Szalay Attila

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Játékosok most vízicsibévá alakulnak át, és visznek át tojásokat. A medence fölött zajlik a játék, eléggé szűk a híd, amin végig tudnak menni a játékosok, ráadásul labilis is. Mindeközben a csapatból egy másik játékos harangokkal akadályozza az ellenfél játékosokat. Sajátját természetesen elengedi. Hárman játsszák a játékot csapatonként, ketten igyekeznek tojásokat átvinni, a harmadik meg igyekszik akadályozni az ellenfél csapatot a haranggal. Bár a tojások nagyrésze és a csibék is a medencében végezték, így sok tojás nem ért át (természetesen vízbeesés után újra lehetett indulni), a medencében pedig szinte tojásleves alakult ki.

Kimaradt: Görögország

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Milovics Mónika, Baczakó Andrea (vízicsibék) és Telek Gábor (haranggal akadályoz)

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Három óriáskukac mászik meg három óriásalmát. Az almák egy fán vannak értelemszerűen, és igazából a játék nem annyira izzadtságos annak fényében, hogy a fán fokok vannak, aminek segítségével fel lehet mászni. Nehezebb bejutni az almába, mert egyrészt kötél segítségével kell átlendülni az almához, másrészt meg a lyuk az almában relatíve szűk, a kukacjelmez meg nagy, így az igazi ügyesség bejutni az almába. Akkor van kész a játék, ha mind a három kukac 100%-osan ment van az almában.

Először a görögök játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #1

3. játék - Fix játék #1 Szumós játék

Játékosok szumósokká alakulnak át, feladat, hogy feljussanak az emelkedő tetejére. Az emelkedő rettenetesen csúszós, a fiújátékosok (szumósok) pedig cipőben vannak. Az egyetlen segítség a vékony vörös szőnyegdarabka, mely minden játékos rendelkezésére áll. Szinte csak azon lehet felmászni. Mindemellett gésák (lányjátékosok) óriási gömböket gurítanak le, melyekkel akadályozzák a fiújátékosokat.

Magyar játékosok: Hagyó Balázs (szumós) és Ferenc Viktória (gésa)

3. játék

A magyar játékos bár gyors volt, és elsőként tudott felérni, mégiscsak a második lett, mert miután felért, sokáig nem bírt felállni, és a játéknak akkor van vége, ha felállt a játékos.

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Labdajáték. Három lány játssza a játékot, labdát dobnak egy magas, hálóval elkerített hengerbe, amelyben az ellenfél csapatból egy-egy fiújátékos van. Ő védheti ki a labdákat, de csak a lábával. Össze is van kötve a keze hátul. A három lány is oda van kötve egy kötéllel a kiindulási ponthoz, hogy ne tudjanak túl közel menni. A fiújátékos a már berúgott labdákat is kidekázhatja, ha a tudja, de érdemesebb inkább az érkező labdákkal foglalkozni.

Kimaradt: Franciaország

Magyar játékosok: Karácsony Jana, Milovics Mónika, Szabó Éva (Labdások, őket egy holland fiú akadályozta) és Macsali Róbert (portugálokat akadályozza)

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a franciák játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #2

5. játék

Létra lesz a közlekedési jármű a következő játékban. Két játékos játssza a játékot, az egyik hajtja a létrát előre, a másik meg a vigyáz a vízre, mely egy vödörben van, ami a létra tetejére van téve. Így kell eljutni a pálya végéig. Annyi könnyebbség van, hogy a létra egyik oldalának alján gördők vannak, így könnyebb hajtani, de aki túl sok vizet pocsol ki, annak levonnak az eredményéből.

Magyar játékosok: Baczakó Andrea és Soós Elek

5. játék

Eredmény

A svájciak és a franciák is beértek a célba, de nekik túl kevés vizük maradt, ezért a levonás.

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Három törpe a következő játék főszereplője. Hófehérke képét akasztják fel a falra, de előbb a szöget kell a falba verni. A lyuk adott, de a szög egy katapulton van, csak úgy mehet a lyukba, ha meglendítik a szöget, és bemegy a lyukba. Ha ez sikerült, akkor lehet kalapáccsal beverni a szöget, ami igazából már nem nagy művelet, mert a lyuk nagyobb, mint a szög, amit be kell verni. Ha bent van a szöveg, akkor lehet Hófehérke képét a falra tenni. A kalapácsot külön össze kell állítani.

Kimaradt: Olaszország

Jokert kért: Svájc

Magyar játékosok: Szalay Attila, Telek Gábor és Ferencz Viktória

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára az olaszok játszották a fonaljátékot

fonaljáték #3

7. játék - Fix játék #2 Tojásgyűjtögetés

Az óriástyúk óriástojásokat tojik, méghozzá szaporán, hogy játékosaink, összesen 14 róka minél több tojást össze tudjon gyűjteni. Egy fiú- és egy lányjátékos van rókajelmezben, és csak az egyik gyűjthet tojást. Ha elkapott egyet, visszatér a kosárhoz, és oda kell a tojásokat gyűjteni. Ekkor cserélnek, és a másik játékos gyűjt tojást a sártengerben a tyúk alatt.

Magyar játékosok: Hagyó Balázs és Karácsony Jana

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék

Ismét labdajáték következik. Hárman játsszák a játékot, az első játékos dobja el a labdát a második játékosnak, aki egy hintán ül. Neki tovább kell dobni a labdát a harmadik játékosnak, aki egy trambulinon ugrál, neki kell kosárra dobni a labdákat. Nagyban hasonlít a kosárlabdára, de itt a háló sokkal hosszabb, abban gyűlnek a labdák, melyek betaláltak, ezáltal pontot érnek.

Kimaradt: Svájc

Jokert kért: Portugália

Magyar játékosok: Szabó Éva (ő dob kosárra), Macsali Róbert (a hintán) és Soós Elek (indítja a labdákat)

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Fonaljáték #4

Negyedjére a svájciak játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #4

9. játék

Nagyon nehéz, fizikai erőt igénylő játék következik. Fiújátékosok húzzák fel a lányokat egy emelkedőn. A lányok egy párnán ülnek, ehhez a párnához van egy kötél lógatva, így kell felhúzni a lányokat. Nem érhet le a lányok lába a párnáról, mert az automatikus kizárást von maga után. Ausztrál típisú a játék, tehát az első fordulóból 5-en jutnak tovább, majd a második fordulóból hárman, és az utolsó fordulóban a három legjobb feljutásának sorrendjében érnek el eredményt. Az emelkedő közepén van egy kis járda, onnan csúsznak le a lányok a földre, ráülnek a párnára és utána lehet felhúzni őket.

Magyar játékosok: Milovics Mónika és Szalay Attila.

9. játék

Eredmény

A második fordulóban a portugálok voltak a leggyengébbek, de a magyarok és az olaszok estek ki egyaránt 4-4 ponttal, mert leért mind a két játékos lába. Milovics Mónika magyarázata szerint felbillent a párna, amin ült, és muszáj volt megtartani magát a lábával, különben leesett volna.

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

 

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Egy akadálypályán kell végigmenni a játékosoknak, ahol szintén a fizikai erő számít. Egy lány van a matracon, kezében két vödör teli vízzel. Ezt a matracot négy játékos viszi, három fiú és egy lány. Apró réseken kell a matracokat átvinni, melyek különböző magasságokban vannak. A lányjátékos persze nem fér át rajtuk, át kell lépni az akadályokat. A pálya egy emelkedővel végződik, ha az megvan, akkor egy mércébe kell beletölteni a vizet, akinek a legtöbb vize maradt, az nyer.

Kimaradt: Portugália

Jokert kértek: Görögország, Magyarország és Hollandia

Magyar játékosok: Baczakó Andrea (matracon), Ferencz Viktória, Macsali Róbert, Hagyó Balázs és Telek Gábor

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

Jelenlegi állás

10. játék utáni állás

Fonaljáték #5

Ötödjére a portugálok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #5

11. játék - Szakácsos játék

Egy-egy fiújátékos szakácsnak öltözik, nekik kell a különböző ételeket átvinni az emelkedő egyik oldaláról a másikra. A jobb oldalon felmásznak a lépcsőre, egészen középtájig kell feljutni, ott átfutnak a másik oldalra. Itt mozgójárda viszi hátra a játékosok. Ha átértek, bal oldalt le a lépcsőn, és alul az asztalokon gyűjtik az ételeket. Mindeközben további két játékos egy-egy állatnak öltözve az emelkedő tetejéről próbálja meg ledönteni a szakácsokat, hogy ne tudják átvinni az ételt.

Magyar játékosok: Soós Elek (szakács), Karácsony Jana és Szalay Attila (állatok, egészen pontosan kacsák)

11. játék

Eredmény

11. játék eredménye

Ponttáblázat

11. játék pontjai

Jelenlegi állás

11. játék utáni állás

12. játék

Sajátságos baseball játék következik, melyet ketten játszanak. A lányjátékos egy csúszda tetején van, ő csúsztatja le a labdákat, melyet a fiújátékosnak kell baseball-ütővel visszaütni. Összesen 20 labda van. Nem kötelező a lánynak visszaütni a labdát, de ha sikerül, az jó pont, ugyanis az a labda még egyszer lemehet, ugyanis az ütéseket pontozzák, hogy hogyan ütik vissza, az lényegtelen. A fiújátékosok dolga annyiban van nehezítve, hogy egy ingatag pallón állnak, ami ráadásul egy párnán van.

Kimaradt: Magyarország

Jokert kér: Olaszország

12. játék

Eredmény

12. játék eredménye

Ponttáblázat

12. játék pontjai

Jelenlegi állás

12. játék utáni állás

Fonaljáték #6

Hatodjára a magyarok játszották a fonaljátékot.

Magyar játékosok: Milovics Mónika, Telek Gábor és

fonaljáték #6

13. játék - Fix játék #4 Lányszabadítás

Lovagok indulnak el kiszabadítani a túszul ejtett lányjátékosokat. A fiújátékos beugrik a medencébe, egy kötéllel felmászik a várbörtönbe, az ajtó tetejére van akasztva a kulcs, mely nyitja a zárat. A lány így kiszabadul, és együtt visszaindulnak a kiindulási pontra. Hátul a várbörtön mögül egy-egy ellenfél játékos vizet locsol a szabadítójátékosra, ezzel nehezítve a dolgát.

Magyar játékosok: Hagyó Balázs (szabadító), Bacsakó Andrea (rab) és Macsali Róbert (akadályozó)

13. játék

Eredmény

13. játék eredménye

Ponttáblázat

13. játék pontjai

Jelenlegi állás

13. játék utáni állás

14. játék

Három játékos alkot egy lovat, így hatlábú lovak fogják a lányokat hátukon tartani. A lányok egy állványon állva várják, hogy a ló eléjük kerüljön, ráállnak, majd el kell menni egészen a csengőig. Csengetni egyet, és visszamenni az asztalhoz. Így kell köröket tenni, és minél többet csengetni.

Kimaradt. Hollandia

Jokert kért: Franciaország

Magyar játékosok: Karácsony Jana (lovas), Ferencz Viktória, Soós Elek és Szalay Attila

14. játék

Sajnos a magyarok nagyon szerencsétlenül jártak, ugyanis Karácsony Jana, aki állt a lovon, a második körben leesett a lóról, és nagyon megütötte a derekát. Szerencsére súlyos sérülést nem szenvedett, de erre az estére nem tudta tovább folytatni a játékot. Nem várta meg a ló, amíg csenget a játékos, ezért csak úgy tudta elérni a csengőt, hogy leesett a lóról.

Eredmény

14. játék eredménye

Ponttáblázat

14. játék pontjai

Jelenlegi állás

14. játék utáni állás

Fonaljáték #7

Utoljára a hollandok játszották a fonaljátékot.

Fonaljáték #7

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

Döntő játék - Fix játék #5 Tutajjal a medence túlsó oldalára

Az utolsó játékban mindegyik játékos részt vesz. Át kell jutni tutajjal a medence túlsó oldalára. Két játékos, egy fiú és egy lány egy emelkedőn a lábával felhajt egy-egy hordót, azokat rá kell tenni a tutajra, melyet másik négy játékos evezővel hajt. Ha átért mind a kettő, akkor négy játékos egy dobogón áll, mely alatt egy kötél van, ez van a tutajhoz kötve. A kötél elvileg szabadon van, de ha a dobogóra ráállnak a játékosok, az lefogja a kötelet, ezért nem megy előre a tutaj. Csak úgy lehet menni, ha a játékosok ugrálnak a dobogón, így a kötél megy előre, ahogy a tutajon evezők hajtják előre a tutajt. Ha átértek a túlsó végére, akkor a hordókat ki kell tenni a partra, a túlsó oldalon maradt hat játékos beugrik a vízbe, átúszik a utolsó oldalra. Amint átérnek, két játékos rááll egy-egy hordóra, és ezzel van vége a játéknak.

Mivel Karácsony Jana sérülése miatt a magyarok nem 10-en, hanem 9-en játszották a játékokat, ezért a többi csapat is 9 fővel játszotta a játékot.

15. játék

A magyarok az utolsó játékot is megnyerték, és óriási örömünneplésbe kezdtek. Skandálták a város nevét, majd amikor Borbás Marcsi odament hozzájuk gratulálni, Két fiú megfogta, és bedobta őt a medencébe. De szemmel láthatóan nem bánta. Miután kihúzták a medencéből, még táncolt is egy kicsit. Nagyon örült a magyarok győzelmének, ugyanakkor a levezető szöveget már csak utólag, Budapesten a kommentátorállásban vették fel.

Borbás Marcsit fürdetik

Borbás Marcsi táncol

Eredmény

15. játék eredménye

Ponttáblázat

15. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9518322979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása