Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1997 - 3. elődöntő

2018. július 25. - supermario4ever

Helyszín: Budapest, Magyarország
Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Schattdorf (piros)
Franciaország [F] Poitiers (világoskék)
Görögország [GR] Skiathos (sötétkék)
Magyarország [H] Budapest V. kerület - Belváros-Lipótváros (sárga)
Olaszország [I] Laigueglia (fehér)
Hollandia [NL] Loon Op Zand (narancssárga)
Portugália [P] Moura (zöld)
Szlovénia [SLO] Šentjernej (rózsaszín)

TV-ben leadták: 1997. július 27. vasárnap (TV2, 20 óra)

Házigazda: Franciaország

Olivier Minne és Jean Riffel

1. játék - francia játék

Olivier MinneHa már Franciaország a házigazda, akkor süssünk kenyeret. A péklapát és a munkások adottak, a nehézség a megmunkálásban van, ugyanis a kenyeret szeletekből kell összeállítani, mintha LEGO darabkákból lenne. A lányjátékos a péksegéd, ő adja a szeleteket a fiúknak, a pékeknek, akik egy hab fölött vannak egymással szemben. Az egyik fiújátékos ráadásul folyamatosan távolodik a társától, így ha nem kapják meg időben a kenyérszeletet, akkor borulás lehet a játék vége. A lány csak a péklapáttal foghatja meg a kenyeret, kézzel nem segíthet. 20 kenyérszelet van

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Nyitrai Zsófia (péksegéd), Takács András és Ruszka Béla (pékek)

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék - görög játék

Daphne BogotaMegházasodni kétségkívül komoly döntés. Ahol esküvő van, ott vidámság is. A kellékek a világon szinte mindenütt azonosak: Sok-sok rokon, rengeteg ajándék, egy részük használhatatlan, néhány zokogás, izgatott nagynéni, örömanya, nagymama, és azután a nászéjszaka. De ahol esküvő van, ott rengeteg gond, nehézség is akad. Ezekről a nehézségekről szól a most következő játék. Ugyanis a medence fölött zajlik, és a vékony gerendán kell átkelni a házaspároknak, rokonoknak, egymással ellentétes irányba. A rokonok az ajándékokat viszik magukkal, a házastársak pedig az ágy kellékeit.

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Egri Katalin (menyasszony), Kovács László (vőlegény), Kőszegi Viktória, Koppányi Csilla és Andor László (rokonok)

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék - magyar játék

Borbás MáriaPersze az esküvőt megelőzi a párválasztás. A nők pedig nagyon jól értenek a hálókivetéshez, ha azt a férfiakra kell kivetni. Ám kiderült, hogy ebben sem a nők keze van egyedül. A férfiak irányítják őket. Hálót szőnek a játékosok. A lányjátékos a pók, ő lóg, és szövi a hálót. A nagyja már kész, csak a legkülső hálót kell megszőni. Ebben fiúk irányítják körbe a lányt, feszítik a hálót. Amikor körbeért a lány, akkor a felül lévő pókot leveszi, és kiakasztja a háló közepére.

Magyar játékosok: Nyitrai Zsófia (pók), Takács András és Ruszka Béla (irányítják a pókot)

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék - olasz játék

Maria Teresa RutaHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány. A királylány megcsókolta a békát, aki nyomban herceggé változott. Ezt a mesét mindenki ismeri. Jelen játékunkban nyolc béka vetélkedik, de csak a legügyesebb reménykedhet a csókban. A békák nekifutásból fognak hason csúzni, kezükben egy karikával. Aki a legmesszebbre csúszik, az nyert. A karikával jelzik, hogy meddig jutottak, megkönnyítve a bírók dolgát. Több fordulós a verseny, kieséses alapon megy a játék. Három fordulós, az első körből a legjobb négy jut tovább, a második fordulóból szintén kiesik két játékos, végül a két legjobb küzd meg az első helyért.

Jokert kértek: Franciaország, Görögország, Hollandia, Portugália

Magyar játékos: Andor László

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék - Rómeók és Júlia

Olivier Minne IIAz állandó játék. Két fiújátékosnak, a két Rómeónak egy nagy virágot kell felépíteni oly módon, hogy adott maga a virág, és a szárakat kell alátenni. A lutri a játékban, hogy a szárak nem egyenlő hosszúak, vannak 10 és vannak 60 centiméter hosszú szárak. Ezekkel kell építeni a virágot egészen az erkélyig, ahol ha Júlia eléri a virágot, akkor elveszi csak a virágot, beleülteti a cserépbe. A cserépben egy gomb van, az megnyomódik azáltal, hogy a virág belé kerül, ezzel egy kötélhátsó ereszkedik le, azon mászhat fel az egyik Rómeó Júliához, aki ott egy gombot nyom meg, és ezzel van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Koppányi Csilla (Júlia), Kovács László és Ruszka Béla (Rómeók)

A szlovének megóvták a játékukat, mert a lány a virággal sokáig nem tudta megnyomni a gombot, mely által leereszkedik a kötélhátsó. A bírók ugyan megnézték, de rendben találták a gombot, így ott fejezték be a játékot, ahol a fiú felért hozzá.

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék - holland játék

Jack Van GelderÓvd meg a pingvineket! A pingvincsaládnak kell eljutni a tenger egyik partjáról a másikra. Pingvinpapa adja fel a négy gyereket egyesével a pingvinmamának, aki egy jégből készült úszószigetecskére helyezi őket. Ezzel kell átúszni a medence túlsó partjára. Csak úszni lehet, nem lehet letenni a lábat a medence aljára. A játék pikantériája, hogy a pingvinpapák lábán görkorcsolya van.

Jokert kértek: Olaszország, Szlovénia

Magyar játékosok: Takács András (pingvinpapa) és Egri Katalin (pingvinmama)

A franciákat megbüntették, mert a lány letette a lábát, amikor átment a medence túlsó partjára és nem úszott.

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék - portugál játék

Ana Do CarmoA mediterrán országokban nagyon forró és száraz a nyár, ezért rendkívül sok a tűzeset. Egy igazi tűzoltó játék következik, ég a ház, a játékosoknak kell eloltani. A fiújátékos a trambulinon áll (ugrál), a lány játékos meg a trambulin fölött dobálja le neki vízzel téli léggömböket. Ezzel kell a fiújátékosnak ugrálva a ház ablakába beletalálnia, akkor oltódik el a tűz. Ahány léggömb bejutott az ablakba, az egy pont. A játék még azzal is nehezítve van, hogy a trambulin és a ház között van egy magas fal, így lényegében szerencsejáték lett ez a játék. A játéktéren valóban égett a tűz, az egész terület füstölt, de karban volt tartva.

Jokert kért: Svájc

Magyar játékosok: Kőszegi Viktória és Andor László

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék - szlovén játék

Eva LongykaRégen az előkelő urak és dámák előszeretettel utaztak gyaloghintón. De az ő kényelmük mások izzadtságos munkája volt, de az előkelőséget egyáltalán nem érdekelte, ha szinte járhatatlan volt az út. Ha az uraság leesik, akkor bizony leeshet a szolgáló feje is. Persze a játék nem ennyire súlyos, sokkal inkább mókás. A négy játékosnak kell az úrhölgyet a medencén egy rendkívül ingatag kis úszókorongokon járva áthozni a gyaloghintón. Egyensúlyérzék szinte kötelező a játékban, különben borulás a vége a játéknak. Persze, ki lehet mászni. A négy fiújátékos átszalad az úszókorongokon a medence egyik végéből a másikba, majd a gyaloghintóval visszamennek a kiindulási pontra, természetesen a medencén.

Jokert kért: Magyarország

Magyar játékosok: Egri Katalin (úrhölgy), Koppányi Csilla, Nyitrai Zsófia, Ruszka Béla és Kovács László (szolgálók)

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

9. játék - svájci játék

Caterina RuggeriHa Alfred Hitchcock látná ezt a játékot, akkor valószínűleg ez a játék lenne a kedvence, ugyanis ez egy igazi pszicho, tudathasadásos játék. Ugyanis egy játékosról van szó, de ketten vannak. Egy játékos egy férfi és egy női bábut irányít egyszerre. A lányjátékos a két lábával és a két két kezével alkotja a két bábu négy lábát, tehát négykézláb jár. A két bábu egy vödröt tart a kezében, azt kell megtölteni. A víz a játéktér közepén nyolc csapból folyik. A lutri a játékban, hogy nem működik mind a nyolc csap egyszerre. Meg persze a játékos sem látja, hogy éppen hol folyik a víz, ezért segít neki egy fiújátékos, aki tölcsérrel a kezében irányítja a társát. Csak hallja is meg a hangzavarban, hogy épp merre kell mennie... Ha sikerült megtölteni a vödröt, odamegy a lányjátékoshoz, aki betölti a vizet a mércébe.

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Kőszegi Viktória és Takács András

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

Döntő játék

Olivier Minne IIIEgy-egy lányjátékost raboltak el, és az árbochoz kötözték ki őket. Rabságukból két fiújátékos szabadítja ki, akik a kiindulási pontjukról beleugranak a medencébe, elúsznak a hajóhoz, oda felmásznak. Ott mentik ki a rabságban sínylődő lányt, de csak akkor kezdhetik kiszabadítani, ha mindkét játékos felért a hajóra. Sőt, csak akkor indulhat el a másik fiújátékos, ha az első felért a rableányhoz. Ha készen vannak, kiszabadult a lány, akkor hárman együtt úsznak vissza a kiindulási pontra, és ott megnyomják a gombot, akkor van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Nyitrai Zsófia (rab), Andor László, Kovács László (szabadító)

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

Legeredményesebb játékos: Simon Purk (Szlovénia)

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3318322929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása