Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1996 - 9. elődöntő

2018. szeptember 28. - supermario4ever

Házigazda: Olaszország
Helyszín: Stupinigi vadászkastély kertje

Műsorvezető: Farkas Beatrix
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Lumino (piros) - kiszálltak a versenyből
Görögország [GR] Neo Psychico (kék)
Magyarország [H] Kecskemét (sárga)
Olaszország [I] Cascina (fehér)
Portugália [P] Gondomar (zöld)
Szlovénia [Slo] Železniki (rózsaszín)

Csapatkapitány: Adamik Zoltán

Adásba ment: 1996. szeptember 15. vasárnap (TV2, 20 óra)

Farkas Beatrix

1. játék - Együttműködési játék

Kincs a sárkány barlangjában. Ebben a játékban két ország egy-egy játékosa dolgozik össze, fel kell mászniuk a meredek és vizes rámpán egy kötél segítségével, majd fent betörni barlangot védő hungarocel lemezt, leugrani, kihozni a kincsesládát kimászni a barlangból, és visszatérni a kiindulási helyre. Minden ország kétszer játssza a játékot, az együtt elért eredmények pedig egyénileg összeadódnak, és így születik meg az eredmény.

Sajnos az első játék nagyon rosszul kezdődött, ugyanis a svájci lány amikor csúszott volna le csúszdán, rosszul ért földet és a bokájára esett, és a görög társa is ráesett. A görög fiú nem értette egy darabig, hogy mi a baj, de egy idő után már rájött, hogy nem tud segíteni rajta. Az orvosi segítség sem úgy jött, ahogy kellett volna, így a svájci lány nem tudja folytatni a játékot.

1. játék balesete

Ennek következtében a svájciak olyan kevesen maradtak, ugyanis egy másik játékosuk betegség miatt nem tudott részt venni a játékokban, ezért a svájciak olyan kevesen maradtak (8 főből 6-an), hogy lemondtak a további részvételtől, elbúcsúztak tőlük. A többi csapat sportszerűen odamentek a svájciakhoz, hogy kézfogással, a közönség pedig tapssal köszönte meg, hogy eljöttek.

Búcsú a svájciaktól

A sárkányos játékban végül nem hirdettek eredményt, a megmaradt 5 csapat 4-4 pontot kapott.

2. játék - svájci játék

Kaland lesz a következő játék témája. Az első svájci űrhajósnak, Claude Nicollier-nak állítanak emléket, aki 1992-ben részt vett az Atlantis elnevezésű küldetésben. Űrhajózni fognak a játékosok, két játékos fellövi (feltekeri) az űrhajót, melyben a harmadik játékos van. Amikor felért, kiszáll az űrhajós, aki kötélen megy, az egyik műholdban egy alkatrészt talál. Azt kell a csavarkulccsal a másik műholdra tenni, ezután orbitális pályára lehet bocsátani a kulcsot. Ha végzett, visszatér az űrhajójához, és innen már nem kell lejönnie, vége a játéknak. Nem egyensúlyozós játék, az űrhajós karabinerrel a felső kötélhez csatlakoztatja magát az űrhajós, amikor felért az űrhajója, a súlytalanság állapotát akarták inkább érzékeltetni.

Jokert kért: Portugália

Magyar játékosok: Jávorszky Erzsébet, Pánczél Miklós (segédek) és Újszászi Márk (űrhajós)

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék - portugál játék

A főnix egy legendás madár. Akkora, mint egy sas, vörös és fekete színű tollakkal. A monda szerint 500 évenként elégette magát, hogy azután újjászülessen hamvaiból. Adott egy főnixmadár a játékban, akit két oldalon két-két társa irányít. A főnixnek a medencében lévő lángnyelveket kell összegyűjteni, mindenkinek hatot. Minden második lángnyelv után egy kötél van a magasban, afölött kell átröpíteni a madarat a társainak. Tehát a lángokat lényegében kettesével gyűjti a játékos. A hatodik lángnyelv után a magasba kell emelni a madarat, akkor van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Kéri Krisztina (főnixmadár), Magó Andrea, Rádi Zsuzsanna, Borbély András és Börönde Zoltán

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Baseball játék a fonaljáték témája. Három játékos van egymás fölé felfüggesztve, vízzel teli léggömböket adnak fel egymásnak. Ha felért a harmadik játékoshoz, ő dobja el a negyedik játékoshoz, aki baseball-ütővel elüti a léggömböt. Annyi nehézség van a főpróbához képest, hogy megnövelték a három játékos közötti távolságot, így nehezebben tudják feladni egymásnak a léggöbmöket.

Először a portugálok játszották a fonaljátékot (svájciak lettek volna a másik csapat), akik egy léggömböt sem tudtak elütni.

fonaljáték #1

4. játék - görög játék

Ebben az elődöntőben a görögök állítanak fel Guinness rekordot, méghozzá szó szerint. A játékosok ugyanis megmutatják, hogy kell görkorcsolyával írni. A pálya közepén egy forgószínpad van, annak közepére betűk vannak kiakasztva, egészen pontosan a RECORDS szó betűi. A játékos feladata, hogy a saját színében lévő betűket egyesével összegyűjtse középről, majd a saját kapujára akassza fel természetesen a megfelelő sorrendben.

Jokert kért: Magyarország

Magyar játékos: Újszászi Márk

A görög játékos hihetetlen mókássá tette a játékot, ugyanis a görögöknél olyan játékost sorsoltak ki, aki nem tudott görkorcsolyázni. Módszeresen elesett, és ezzel a vele egy fordulóban lévő ellenfél játékosokat is ha akaratlanul is, de akadályozta, ezért a második forduló lassabb volt.

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék - magyar játék

Virágnövesztő játék következik. Ugyanis nemcsak a mediterrán országokat sújtja az aszály, hanem Európa középső részén is óriási kárt tud okozni egy száraz, forró nyár. A játékosok vízcseppekké alakulnak át, hogy vízzel locsolják a virágot. Egy nagy hálóban van három játékos, velük együtt sok léggömb. A játékosoknak el kell jutni a cserépig, oda fel kell mászni, és ott kell kilyukasztani a vízzel teli léggömböket, hogy megöntözzék a virágokat. Viszont nem a cserépben lévő virág nő, hanem a virág mellett van egy mérce, annak tetején egy kisvirág, és ez nő, ahogy megy a víz a cserépbe.

Jokert kért: Görögország

Magyar játékosok: Magó Andrea, Pánczél Miklós és Jávorszky Erzsébet

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a görögök és a magyarok játszották a fonaljátékot, és egyik csapat sem tudott léggömböt elütni.

Magyar játékosok: Kéri Krisztina, Újszászi Márk, Börönde Zoltán és Borbély András

fonaljáték #2

6. játék - szlovén játék

Ljubljanától délre van egy mocsár, ami valamikor tó volt. Partján pogány emberek éltek, akik vadászatból és halászatból tartották fenn magukat. A játékban két halász játszik, akik csónakkal nekivágnak a tónak (medence), és kis szigetecskéken van 12 hal, ezeket kell összegyűjteni. A medence túlsó végén az ellenfél csapatból egy játékos slaggal locsolja a játékosok.

Jokert kértek: Olaszország és Szlovénia

Magyar játékosok: Jávorszky Erzsébet (görögöket akadályozta), Rádi Zsuzsanna és Pánczél Miklós (halászok, akiket egy szlovén lány akadályozott, nevezetesen Tanja Polajnar)

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék - olasz játék

Az egyik legkedveltebb olasz nemzeti étel a spagetti, melynek több formája ismert. De azt, amit most tálalnak fel a játéktérre, arra még az olaszok is rácsodálkoztak, mert ilyet spagettivel még nem láttak. Hat extrém hosszú spagettiszál van összebogozva, a játékosok színeiben. Egy-egy fiújátékos játssza, akik hozzá vannak kötözve a spagettiszáljukhoz, és az a feladatuk, hogy kibogozzák magukat a spagettiből, és eljussanak a végéig.

Ez a játék volt a 4. elődöntőben is, szintén olasz játék volt. Eredetileg más játékot terveztek, de annyira komplikált volt a szerkezet, amit kitaláltak, hogy bedöglött a főpróbán, így azt nem tudták elővenni, helyette ismét spagettin mennek át a játékosok, ami nemcsak idén, de 1993-ban is volt Olaszországban, Lignanóban. Most annyi a különség, hogy lányok játsszák, nem engedik végigmenni a játékosokat. Ahol Denis lefújja, ott megjelölik, hogy ki meddig jutott, és megmérik.

Magyar játékos: Magó Andrea

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára az olaszok és a szlovének játszották a fonaljátékot, egyedül a szlovének tudtak egyetlen léggömböt elütni.

fonaljáték #3

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

A pontozást óriási felháborodással és füttykoncerttel jutalmazta a közönség.

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

8. játék - handicap játék

A játék a medencében játszódik, a lányok a Stupinigi vadászkastély kicsinyített másának erkélyén vannak, a két fiújátékos közül az egyik alulról kötéldarabkákat dobál fel neki. A másik meg a víz alatt keresi a köteleket, adja oda társának. A lány ezekből a darabokból egy kötelet készít, ha az leér a kastély aljáig, akkor leereszti a lány, és az egyik fiú felmászhat hozzá. Ha felért, felül meghúz egy kapcsolót, és a kastély tetején levő szarvasból kis tűzijáték jelzi a játék végét.

Ezzel a handicap játékkal akartak újabb esélyt adni azoknak a játékosoknak, akik gyengébben játszottak. A játékosokat ugyanis 3 másodperces időkülönbséggel indítják, először az utolsó helyen álló játékosokat indítják, majd az 5. helyen lévőt, és így tovább, végül az 1. helyen álló csapat indulhat.

Magyar játékosok: Börönde Zoltán, Újszászi Márk és Kéri Krisztina

A görögök utolsó helyezettként ők is befejezték a játékot, ezt tapssal jutalmazta a többi csapat.

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Döntő játék

Hangszerhordozás. Öt játékos vesz részt, először a fiújátékos kioszt három hangszert a mellette ülő három játékosnak, továbbadja egyik a másiknak. Ha mindhármójukhoz elkerült egy-egy hangszer, a fiújátékos, aki kiosztotta őket, elfut a végén levő bábhoz, melyben egy lányjátékos van. A báb előtt egy henger van, erre ráállva a lábával tudja a fiújátékos hajtani, és miközben visszamegy a kiindulási helyére, összegyűjti a szétosztott hangszereket. Ha visszaért, leugrik, és visszaszalad oda, ahonnan a bábbal elindult, mert ott van a gomb, amit meg kell nyomni, azzal van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Pánczél Miklós (zenész), Jávorszky Erzsébet, Magó Andrea, Borbély András (segédek) és Rádi Zsuzsanna (bábuban)

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

A végeredmény kihirdetése előtt Farkas Beatrix meginterjúvolta a kecskeméti csapatot.

Interjú a kecskeméti csapattal

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9318322981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása