Játék határok nélkül

Jack van Gelder

2020. augusztus 15. - supermario4ever

Jack Van Gelder IJack van Gelder 1950. december 27-én született Amsterdamban, 1997-ben ő volt holland műsorvezető. Hollandia legismertebb sportriportere, emellett megannyi szórakoztató műsor vezetője is. 2009-ben a "Nationaal Songfestival" című műsor vezetője is volt. Ez volt 1956-2012 között a holland énekverseny, innen kerül ki az az énekes vagy együttes az Eurovíziós dalfesztiválra, aki Hollandiát képviseli.

1972-ben került a holland állami televízióhoz, 1976 óta közvetít sporteseményeket. Először a Montreali Olimpiáról tudósított. Azóta számtalan sporteseményt közvetített, 2014-ben pedig megnyerte a "Theo Koomen Award" díjat is, melyet minden évben a legjobb sportriporter kap meg.

Színészként, sőt énekesként is próbára tette magát, hiszen 2014-ben ő játszotta Poncius Pilátust, a The Passion című darabban, melyet minden évben, húsvét táján előadnak egy-egy holland városban. 2014-ben Groningenben játszották el a színdarabot, nagyjából 20.000 néző előtt, és körülbelül 3,2 millióan látták TV-ben. Ez a hollandok Krisztus szenvedését és kereszthalálát bemutató színdarabja.

2013-ban pedig az évente hagyományosan megrendezendő Király Születésnapja (Koningsdag) alkalmából sokadmagával felénekelte a "Koningslied" című számot, ami annyira népszerű volt, hogy a 2. helyig jutott a kislemez eladási listán 2019-ben pedig negyedmagával felénekelte a "Wij Zijn Nederland" című számot, ez valamivel szerényebb helyezést ért el, a 22. helyig jutott el. Ezek mellett több jótékonysági rendezvényt is támogatott.

Személyes vélemény a munkásságáról

Pozitív megjelenésű sportriporter, kifejezetten illik rá az ilyen jellegű szórakoztatás. Amennyit láttam belőle, azt gondolom, hogy méltó módon vezette a műsort, az viszont sajnálatos, hogy nem maradt 1998-ra. Számomra legemlékezetesebb megnyilvánulása az volt, amikor a 4. elődöntőben ő vezette fel azt a játékot, amiben jokereztek a hollandok, és annyira fellelkesedett a győzelemtől, és hogy Vlissingen csapata a 8. helyről előrejött a 2. helyre, hogy majdnem túlkiabálta Gundel Takács Gábort is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9918323011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása