Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1998 - 3. elődöntő

2018. július 27. - supermario4ever

Műsorvezető: Borbás Mária
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Helyszín: Trento, Olaszország

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Monte Generoso (piros)
Franciaország [F] La Grande-Motte (világoskék)
Görögország [GR] Nea Philadelphia (sötétkék)
Magyarország [H] Gyöngyös (sárga)
Olaszország [I] Realmonte (fehér)
Hollandia [NL] Breda (narancssárga)
Portugália [P] Águeda (zöld)

Forgatás: 1998. június 10.
TV-ben leadták: 1998. augusztus 2. vasárnap (MTV1, 20 óra)

Borbás Mária

1. játék

Megérkeztek a játékosok, és valami bűnt követhettek el, ugyanis két játékos rabságban sínylődik. Feladatuk pedig kiszabadulni, ehhez egy 15 cm vastag falat kell áttörniük. Felül a börtönőr slaggal akadályozza a rabokat szabadulásukban. A rabok pedig a szabadulásért megtanultak még a vízen is járni.

Magyar játékosok: Illés Szabolcs, Szabó Katalin (rabok), Horváth Judit (börtönőr, a portugálokat akadályozza) A magyar rabokat a holland börtönőr akadályozta.

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Tacskók versenyeznek. A feladat pedig minél több aranyérmét összegyűjteni. A tacskók egy mozgójárdán mennek előre, el kell érni a zsűrielnököt, aki kiosztja az aranyérmet. Ha megvan, vissza kell "utazni" a gazdához (idomár), aki begyűjti az érméket. A kutyajelmezben fiújátékos van, alul egy kerék segíti a mozgását.

Sajnos több tacskó is felborult, és mivel az óriási jelmezben senki nem tudott felállni, ezért ők kényszerűen befejezték a versenyt. Illetve volt olyan, akinek a jelmeze akadt be (például a magyar játékosnak), őket sem lehetett kiszabadítani. A zsűri nem adott lehetőséget, hogy a pórul járt csapatok újra játsszák a játékot.

Kimaradt: Olaszország

Jokert kértek: Franciaország, Görögország és Hollandia

Magyar játékos: Tóth János (tacskó), Benei Krisztina (idomár) és Kovács Zoltán (zsűrielnök)

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Amforát kell átvinni egyik oldalról a másikra. A játékosok előtt egy fal van, ami épp a fejükig ér. A játékosok fején meg egy tartószerűség van, arra kell rátenni az amforát, és átvinni egyesével. Nem lehet megfogni az amforát, amikor a fejen van, és viszi át a játékos. Persze nemcsak ennyi a feladat. Hat ellenfél játékos (minden országból 1-1 lányjátékos) pingponglabdákat dobál az amforát vivő játékosokra, hogy az amfora ledőljön. Ezt az amforavivők két társa akadályozza meg, akik egy-egy óriási tányérszerűséget tartanak a magasban, ezzel akadályozzák meg, hogy a pingponglabdák elérjék az amforákat.

Először az olaszok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #1

3. játék - Fix játék #1 szumós játék

Játékosok szumósokká alakulnak át, feladat, hogy feljussanak az emelkedő tetejére. Az emelkedő rettenetesen csúszós, a fiújátékosok (szumósok) pedig cipőben vannak. Az egyetlen segítség a vékony vörös szőnyegdarabka, mely minden játékos rendelkezésére áll. Szinte csak azon lehet felmászni. Mindemellett gésák (lányjátékosok) óriási gömböket gurítanak le, melyekkel akadályozzák a fiújátékosokat.

Magyar játékosok: Deréki Betti és Gumis Olivér

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Mosogatni fognak a játékosok. Egy nagy medencében hab van, abban van egy csészealj egy csésze és egy kanál. Ezekből kell egyet-egyet kihozni.

Kimaradt: Svájc

Magyar játékosok: Csikós Péter és Szabó Katalin

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a svájciak játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #2

5. játék

Különleges golfjáték következik. A labdatartón nemcsak a labda van, hanem egy tojás rajta, egy extra tartó, és ezen van a labda. A labdát hat "lyukba" (nagy hálós vödrök) lehet belőni, teljesen mindegy, melyikbe, amelyikkel betalálnak, az egy pontot ér. Ketten játsszák, van egy golfjátékos, és van egy segéd, aki ráteszi a labdákat a tartókat.

Magyar játékosok: Szabó Bea (játékos) és Benei Krisztina (segéd)

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Sajátságos focijáték következik. Egyszemélyes a csapat, és nem egy, hanem hat csapat játszik egymás ellen, és kieséses alapon megy a játék. Akinek a kapujába betalálnak, az veszít. Óriási focilabdával kell játszani, ráadásul a játékosok keze hátulról meg van kötve, úgyhogy kezezés még véletlenül sem lehet, viszont lábbal sem lehet rúgni a labdát. Csak a saját testsükkel tudják a labdát "hajtani".

Kimaradt: Portugália

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékos: Illés Szabolcs

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára a portugálok játsszák a fonaljátékot, akik nagyon ügyesen vittek át 20 amforát.

fonaljáték #3

 7. játék - Fix játék #2 Tojásgyűjtögetés

Az óriástyúk óriástojásokat tojik, méghozzá szaporán, hogy játékosaink, összesen 14 róka minél több tojást össze tudjon gyűjteni. Egy fiú- és egy lányjátékos van rókajelmezben, és csak az egyik gyűjthet tojást. Ha elkapott egyet, visszatér a kosárhoz, és oda kell a tojásokat gyűjteni. Ekkor cserélnek, és a másik játékos gyűjt tojást a sártengerben a tyúk alatt.

Magyar játékosok: Szabó Katalin és Tóth János

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

 

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék

Lányok fognak focizni a vízen, mindenki a saját labdájával kell átérjen a túlsó partra, majd vissza a kiindulási pontra. A lányjátékosok egy tartó segítségével vannak a víz felett, de ott semmi nem tartja őket a víz fölött, így aki nem bírja tartani magát, az beesik a vízbe. A lábukon úszók vannak, azzal kell rugdosni, terelgetni a labdát.

Kimaradt: Magyarország

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Fonaljáték #4

Negyedjére a magyarok játszották a fonaljátékot, akik elég sok amforát tudtak átvinni. Itt egy érdekes baki volt, ugyanis Borbás Marcsi azt mondta, hogy a cél az, hogy három gyönyörű lány minél több vizet vigyen át a túlsó partra, igaz Mauro? Si... Az olasz műsorvezető minden műsorvezetőnél megjelent, aki épp a fonaljátékot játszotta, és egy kicsit beszélgetnek.

A magyar játékosok neveit nem közölték.

fonaljáték #4

9. játék

Űrhajós játék következik. A lányok egy hatalmas rácsos gömbben vannak az emelkedő tetején, a fiúknak pedig le kell gurítani a gömböt a pálya végére, majd amikor elindul a játék, vissza kell gurítani a lányjátékost az emelkedő tetejére. Ausztrál típusú a játék, tehát három fordulós. Az első fordulóból a legjobb 5 jut tovább a második fordulóba majd onnan a harmadikban a három legjobb küzd meg a győzelemért.

Magyar játékosok: Csikós Péter és Szabó Bea

9. játék

Érdekesség: A svájci játékosnak nem sikerült a lányt a játéktérre elgurítani, elment oldalra, a bírók hozták vissza.

9. játék bakija

Eredmény

9. játék eredménye

A magyar játékos nagyon gyorsan vitte fel a harmadik fordulóban a labdát, de elment oldalra, és már nem bírta megtartani, visszagurult, ezért lett a magyar csapat harmadik végül.

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Ötórai tea a következő játék. A játékosok egy körplatformon ülnek egy asztalnál két óriás csészével. A teáskanna fel van lógatva a játéktér fölé, egy kötelet kell meghúzni, akkor jön belőle a tea. Ezt kell a csészébe önteni, majd onnan a mérőhengerbe.

Kimaradt: Hollandia

Ebben a játékban senki nem kért jokert

Magyar játékosok: Deréki Betti és Illés Szabolcs

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

Jelenlegi állás

10. játék utáni állás

Fonaljáték #5

Ötödjére a hollandok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #5

11. játék - Fix játék #3 Szakácsos játék

Egy-egy fiújátékos szakácsnak öltözik, nekik kell a különböző ételeket átvinni az emelkedő egyik oldaláról a másikra. A jobb oldalon felmásznak a lépcsőre, egészen középtájig kell feljutni, ott átfutnak a másik oldalra. Itt mozgójárda viszi hátra a játékosok. Ha átértek, bal oldalt le a lépcsőn, és alul az asztalokon gyűjtik az ételeket. Mindeközben további két játékos egy-egy állatnak öltözve az emelkedő tetejéről próbálja meg ledönteni a szakácsokat, hogy ne tudják átvinni az ételt.

Magyar játékosok: Tóth János (szakács), Kovács Zoltán és Horváth Judit (állatok, konkrétan malacok)

11. játék

Eredmény

11. játék eredménye

Ponttáblázat

11. játék pontjai

Jelenlegi állás

11. játék utáni állás

12. játék

Vizet gyűjtenek a játékosok a medencéből. A lányjátékos egy kötélen lóg, amit három fiújátékos irányít. A feladat a lányok a medencéből vizet merjenek a kancsóba, majd a fiúk felemelik és felül a tölcsérbe töltik a vizet. Majd leeresztik a lányt, ő ismét vizet merít, és vissza a tölcsérbe. Onnan egy óriási mérőedénybe kerül a víz.

Kimaradt: Görögország

Jokert kértek: Svájc, Magyarország, Hollandia, Portugália

Magyar játékosok: Benei Krisztina (meríti a vizet), Gumis Olivér, Csikós Péter és Illés Szabolcs (irányítják a lányt)

12. játék

Eredmény

12. játék eredménye

Ponttáblázat

12. játék pontjai

Jelenlegi állás

12. játék utáni állás

Fonaljáték #6

Hatodjára a görögök játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #6

13. játék - Fix játék #4 Lányszabadítás

Lovagok indulnak el kiszabadítani a túszul ejtett lányjátékosokat. A fiújátékos beugrik a medencébe, egy kötéllel felmászik a várbörtönbe, az ajtó tetejére van akasztva a kulcs, mely nyitja a zárat. A lány így kiszabadul, és együtt visszaindulnak a kiindulási pontra. Hátul a várbörtön mögül egy-egy ellenfél játékos vizet locsol a szabadítójátékosra, ezzel nehezítve a dolgát.

Magyar játékosok: Tóth János, Deréki Betti (rab) és Kovács Zoltán (akadályozó, a svácjiakat akadályozta)

13. játék

Érdekesség: A magyar csapatot megbüntették, mert Deréki Betti felfeszítette a rácsot, és előbb szabadult ki, mint ahogy Tóth János kiszabadította volna. Nem is a büntetés a bosszantó, hanem amikor utólag Marcsi megkérdezte Bettit, hogy szabadult ki, azt mondta gőze nincs, átfért a rács alatt. Holott látható volt, hogy felfeszítette a rácsot. Már az elején látható volt, hogy azon ügyködött, hogy magától szabaduljon ki.

13. játék büntetése

Eredmény

13. játék eredménye

Ponttáblázat

13. játék pontjai

Jelenlegi állás

13. játék utáni pontok

14. játék

Azok a férfiak, akik voltak katonák, biztosan emlékeznek arra a hadgyakorlatra, amikor ki kell ásni az árkot, visszatemetni, majd megint kiásni. Most valami hasonló következik. Négy játékosnak görkorcsolyával kancsóval a kezükben át kell menniük a túlsó oldalra, onnan a nagy dézsából vizet merni, tölteni a vizet egy nagyobb vödörbe, mely már a hordágyszerűségen van. Ezzel kell majd visszatérni oda, ahonnan merítették a vizet, ha teli van a vödör.

Kimaradt: Franciaország

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Szabó Katalin, Horváth Judit, Gumis Olivér és Csikós Péter

14. játék

Eredmény

14. játék eredménye

Ponttáblázat

14. játék pontjai

Jelenlegi állás

14. játék utáni állás

Fonaljáték #7

Utoljára a franciák játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #7

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

Döntő játék - Fix játék #5 Tutajjal a medence túlsó oldalára

Az utolsó játékban mindegyik játékos részt vesz. Át kell jutni tutajjal a medence túlsó oldalára. Két játékos, egy fiú és egy lány egy emelkedőn a lábával felhajt egy-egy hordót, azokat rá kell tenni a tutajra, melyet másik négy játékos evezővel hajt. Ha átért mind a kettő, akkor négy játékos egy dobogón áll, mely alatt egy kötél van, ez van a tutajhoz kötve. A kötél elvileg szabadon van, de ha a dobogóra ráállnak a játékosok, az lefogja a kötelet, ezért nem megy előre a tutaj. Csak úgy lehet menni, ha a játékosok ugrálnak a dobogón, így a kötél megy előre, ahogy a tutajon evezők hajtják előre a tutajt. Ha átértek a túlsó végére, akkor a hordókat ki kell tenni a partra, a túlsó oldalon maradt hat játékos beugrik a vízbe, átúszik a utolsó oldalra. Amint átérnek, két játékos rááll egy-egy hordóra, és ezzel van vége a játéknak.

15. játék

Eredmény

15. játék eredménye

Ponttáblázat

15. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr918322931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása