Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1998 - Döntő

2018. október 08. - supermario4ever

Műsorvezető: Borbás Mária
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Helyszín: Trento, Olaszország

A döntőbe jutott csapatok

Döntőbe jutott csapatok

A francia csapatok közül Cambrai 77 pontot szerzett, de az a 2. helyre volt elég, míg La Clusaz a 74 pontjával megnyerte a maga elődöntőjét, ezért ők kerültek a döntőbe.

Csapatkapitány: Szél Pál

Forgatás: 1998. augusztus 6.
Adásba ment: 1998. szeptember 20. vasárnap (TV1, 20 óra)

Borbás Mária

A döntőben olyan játékok szerepeltek, melyek mind szerepeltek az elődöntők valamelyikében.

1. játék

Már az első játékban megláthatjuk, mire képesek a játékosok, ugyanis a vízen fognak járni. A medencére egy óriási fóliát tettek, fölötte meg zászlók vannak. Ezeket kell egy fiú- és egy lányjátékosnak elkapni. Ehhez segítségükre van négy úszógumi is. Mindezek mellett egy harmadik játékos slaggal spricceli az ellenfél játékosok valamelyikét.

Magyar játékosok: Ferencz Viktória és Hagyó Balázs (gyűjtik a zászlókat) és Karácsony Jana (akadályoz)

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Játékosok zsiráfok lettek, két lány és egy fiú alkotják a zsiráfot. A feladat, hogy a magas fán levő füveket lerágják, magukkal vigyék össze összegyűjtsék a kosarukba.

Kimaradt: Olaszország

Magyar játékosok: Macsali Róbert, Baczakó Andrea és Milovics Mónika

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Tiszta fizikai erőt igénylő játék lesz most a fonaljáték. Föl van függesztve a medence fölé 30 trapéz, és ezeken kell végigmenni. Az elején még egyenesben vannak a trapézok, aztán váltakoznak azok magasságai, így egyre nehezebb elérni őket. Nem kell mindegyik trapézt külön-külön megfogni, akinek megy, ha haladhat kettessével is. Az a lényeg, hogy érjenek el a végéig. Négyen játsszák a játékot, és ahány trapézon átmentek a játékosok egyesével, az lesz a játékosok összeredménye, tehát maximálisan 120 pont érhető el.

Először az olaszok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #1

3. játék - Fix játék #1 Szumós játék

Játékosok szumósokká alakulnak át, feladat, hogy feljussanak az emelkedő tetejére. Az emelkedő rettenetesen csúszós, a fiújátékosok (szumósok) pedig cipőben vannak. Az egyetlen segítség a vékony vörös szőnyegdarabka, mely minden játékos rendelkezésére áll. Szinte csak azon lehet felmászni. Mindemellett gésák (lányjátékosok) óriási gömböket gurítanak le, melyekkel akadályozzák a fiújátékosokat.

Annyit nehezítettek az elődöntőkhöz képest a játékon, hogy csak cipő nélkül lehet felmenni.

Magyar játékosok: Soós Elek (szumós), Szabó Éva (gésa)

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Hajózni fog egy fiújátékos, de ezt a hajót nem szél, hanem víz hajtja. Áll a hajón a játékos, a vitorlát ő tartja feszesen (csak az alsó részen van rögzítve), a lánytársa pedig slaggal a vitorlát locsolja, így megy előre a hajó. A víz csak egy pontig éri a vitorlást, aztán azzal már nem tudnak segíteni rajta, ezért aztán a fiújátékosnak magának kell hajtani a hajót.

Kimaradt: Svájc

Jokert kért: Hollandia

Magyar játékosok: Szalay Attila és Ferencz Viktória

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a svájciak játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #2

5. játék

Nagytakarítás. Össze kell gyűjteni a játéktéren lévő porzsákokat, és mindenkinek a saját emelkedőjére rátenni. A fiúk képezik a porszívót, a lányok pedig a takarítót. A fiúk a szájukkal vesznek magukhoz egy-egy porzsákot, a lányok meg irányítják az emelkedő felé. Nem kell a saját színű porzsákot összegyűjteni, bármelyik jó, amelyiket megtalálják.

Magyar játékos: Karácsony Jana (takarító) és Telek Gábor (porszívó)

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Egy körhintán forognak a lányjátékosok, a fejükön egy lófejjel (tehát a lányok a lovak). A fiújátékos dobja nekik a labdát, a feladat az, hogy a kosárba bedobják a lányjátékosok a labdát. Egyetlen kosár van mindegyik játékosnak, azzal lehet megállapítani a játékosok eredményét, hogy mindenkinek saját színű labdája van (a magyaroknak sárga).

Kimaradt: Portugália

Magyar játékosok: Hagyó Balázs (adja a labdákat) Milovics Mónika (ló)

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára a portugálok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #3

7. játék - Fix játék #2 Tojásgyűjtögetés

Az óriástyúk óriástojásokat tojik, méghozzá szaporán, hogy játékosaink, összesen 14 róka minél több tojást össze tudjon gyűjteni. Egy fiú- és egy lányjátékos van rókajelmezben, és csak az egyik gyűjthet tojást. Ha elkapott egyet, visszatér a kosárhoz, és oda kell a tojásokat gyűjteni. Ekkor cserélnek, és a másik játékos gyűjt tojást a habtengerben a tyúk alatt.

Magyar játékosok: Macsali Róbert és Baczakó Andrea

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

8. játék

Óriás szőlőfürtökről óriási szőlőszemeket fognak enni óriási varjak. Természetesen egy játékos lesz a varjú, méghozzá egy lány. Ami ráadásul nehezítve van azzal, hogy a varjú keze hátul és a lába össze van kötve, így csak szökkenve tudnak előre haladni, és csak a rettenetes csőrükkel tudják megenni a szőlőszemeket. További nehézség, hogy a lányok csak a csőr alatt látnak ki a jelmezből, így pontosan nem feltétlen tudnak célozni a csőrükkel. Minden egyes fürtön 20 szőlőszem van.

Kimaradt: Magyarország

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Fonaljáték #4

Negyedjére a magyarok játszották a fonaljátékot.

Magyar játékosok: Szalay Attila, Soós Elek, Ferencz Viktória, Szabó Éva

fonaljáték #4

9. játék

Lányjátékosok a holdon fognak járni. Egy rettenetesen rögös úton (a hold kráterein) kell végigmenni a lányjátékosoknak, akiknek ott ki kell tűzni a zászlójukat. Először egy szűk akadályon kell átmenni, itt várható nagy tülekedés, és utána léphetnek a lányok a holdra. Ausztrál típusú a játék, tehát három fordulót, az első körből továbbjut az öt legjobb játékos, majd onnan a három legjobb mérkőzik meg a győzelemért.

Magyar játékos: Karácsony Jana

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Falat kell a következő játékban megmászni. A fal egy medencében van, mely egy vastagabb hungarocel. Abba kell vájatokat szúrni egy segédeszközzel, hogy fel tudjon mászni a fiújátékos. A fal tetején pedig egy-egy lányjátékos valami színes folyadékkal locsolja a fiúkat, hogy nehezítse a dolgukat. A feladat természetesen a fiúknak felérni a csúcsra.

Kimaradt: Hollandia

Jokert kértek: Svájc, Franciaország és Görögország

Magyar játékosok: Telek Gábor és Milovics Mónika

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

Jelenlegi állás

10. játék utáni állás

Fonaljáték #5

Ötödjére a hollandok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #5

11. játék - Fix játék #3 Szakácsos játék

Egy-egy fiújátékos szakácsnak öltözik, nekik kell a különböző ételeket átvinni az emelkedő egyik oldaláról a másikra. A jobb oldalon felmásznak a lépcsőre, egészen középtájig kell feljutni, ott átfutnak a másik oldalra. Itt mozgójárda viszi hátra a játékosok. Ha átértek, bal oldalt le a lépcsőn, és alul az asztalokon gyűjtik az ételeket. Mindeközben további két játékos egy-egy állatnak öltözve az emelkedő tetejéről próbálja meg ledönteni a szakácsokat, hogy ne tudják átvinni az ételt.

Magyar játékosok: Hagyó Balázs (szakács), Macsali Róbert és Baczakó Andrea (tyúkok)

A döntőre nagyon kidudorodott a küzdőjelleg, ugyanis minden eddiginél aggresszívabban akadályoztak az állatok. Tyúkok állták el az utat a szakácsok elől, a nyúl meg nem tudta, hogy a két lépcső közül melyiken menjen fel. Az egyik kacsa el is vette a magyar szakács egyik tálcáját. Elesett vele a magyar játékos, kiesett a kezéből, a kacsa épp jött fel, amikor ott találta az elárvult tálcát. Azt fogta, és ledobta a földre.

11. játék

Eredmény

11. játék eredménye

Ponttáblázat

11. játék pontjai

Jelenlegi állás

11. játék utáni állás

12. játék

Hajótöröttek lesznek a következő játék főszereplői, minden játékosnak van egy csónakja, melynek csak a váza van meg, azt kell rendelkezésre álló vászonnal bebugyolálni, és átkelni vele a medence egyik végéből a másikba. Hárman játsszák a játékot, a jellemzően a fiú van elől (nincs meghatározva a sorrend), ő hajtja előre a csónakot, a mögötte levő két lány a csomagolást tartja egyben, valamint egyensúlyoznak.

Kimaradt: Görögország

Jokert kértek: Magyarország, Olaszország és Portugália

Magyar játékosok: Soós Elek, Ferencz Viktória, Szabó Éva

12. játék

Eredmény

12. játék eredménye

Ponttáblázat

12. játék pontjai

Jelenlegi állás

12. játék utáni állás

Fonaljáték #6

Hatodjára a görögök játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #6

13. játék - Fix játék #4 Lányszabadítás

Lovagok indulnak el kiszabadítani a túszul ejtett lányjátékosokat. A fiújátékos beugrik a medencébe, egy kötéllel felmászik a várbörtönbe, az ajtó tetejére van akasztva a kulcs, mely nyitja a zárat. A lány így kiszabadul, és együtt visszaindulnak a kiindulási pontra. Hátul a várbörtön mögül egy-egy ellenfél játékos vizet locsol a szabadítójátékosra, ezzel nehezítve a dolgát.

Magyar játékosok: Szalay Attila (szabadító), Karácsony Jana (rab) és Telek Gábor (akadályozó)

13. játék

Eredmény

13. játék eredménye

Ponttáblázat

13. játék pontjai

Jelenlegi állás

13. játék utáni állás

14. játék

Sajátságos baseball játék következik, melyet ketten játszanak. A lányjátékos egy csúszda tetején van, ő csúsztatja le a labdákat, melyet a fiújátékosnak kell baseball-ütővel visszaütni. Összesen 20 labda van. Nem kötelező a lánynak visszaütni a labdát, de ha sikerül, az jó pont, ugyanis az a labda még egyszer lemehet, ugyanis az ütéseket pontozzák, hogy hogyan ütik vissza, az lényegtelen. A fiújátékosok dolga annyiban van nehezítve, hogy egy ingatag pallón állnak, ami ráadásul egy párnán van.

A játék annyiból volt nehezítve az elődöntőhöz képest, hogy el kellett úszni egy kis szigethez, ahonnan elüthetik a labdákat.

Kimaradt: Franciaország

Magyar játékosok: Hagyó Balázs és Milovics Mónika

14. játék

Eredmény

14. játék eredménye

Ponttáblázat

14. játék pontjai

Jelenlegi állás

14. játék utáni állás

Fonaljáték #7

Utoljára a franciák játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #7

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

Döntő játék - Fix játék #5 Tutajjal a medence túlsó oldalára

Az utolsó játékban mindegyik játékos részt vesz. Át kell jutni tutajjal a medence túlsó oldalára. Két játékos, egy fiú és egy lány egy emelkedőn a lábával felhajt egy-egy hordót, azokat rá kell tenni a tutajra, melyet másik négy játékos evezővel hajt. Ha átért mind a kettő, akkor négy játékos egy dobogón áll, mely alatt egy kötél van, ez van a tutajhoz kötve. A kötél elvileg szabadon van, de ha a dobogóra ráállnak a játékosok, az lefogja a kötelet, ezért nem megy előre a tutaj. Csak úgy lehet menni, ha a játékosok ugrálnak a dobogón, így a kötél megy előre, ahogy a tutajon evezők hajtják előre a tutajt. Ha átértek a túlsó végére, akkor a hordókat ki kell tenni a partra, a túlsó oldalon maradt hat játékos beugrik a vízbe, átúszik a utolsó oldalra. Amint átérnek, két játékos rááll egy-egy hordóra, és ezzel van vége a játéknak.

A döntő játék kezdete előtt Borbás Marcsi meginterjuvolta a csapatkapitányt, Szél Pált a várakozásairól.

Borbás Marcsi interjúja

15. játék

Eredmény

15. játék eredménye

Ponttáblázat

15. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

Így magyar csapat harmadszorra nyert a Játék határok nélkül sorozatban.

A végén még egy kis komédiára is futotta, úgy tettek, mintha lelki traumaként érte volna őket ez a győzelem.

Magyar csapat búslakodása

De persze óriási örömmel emelik a magasba a győzelemért járó trófeát.

Trófea a magasban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2718323005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása