Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1996 - 5. elődöntő

2018. augusztus 03. - supermario4ever

Házigazda: Svájc
Helyszín: Stupinigi vadászkastély kertje

Műsorvezető: Farkas Beatrix
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Disentis-Muster (piros)
Görögország [GR] Kalymnos (kék)
Magyarország [H] Göd (sárga)
Olaszország [I] Gallipoli (fehér)
Portugália [P] Vila France de Xira (zöld)
Szlovénia [Slo] Mengeš (rózsaszín)

Adásba ment: 1996. augusztus 18. vasárnap (TV2, 20 óra)

Az olimpia hatására a csapatok bemutatásakor az adott ország himnuszából játszottak be egy rövid részletet.

Farkas Beatrix

1. játék - együttműködési játék

Kincs a sárkány barlangjában. Ebben a játékban két ország egy-egy játékosa dolgozik össze, fel kell mászniuk a meredek és vizes rámpán egy kötél segítségével, majd fent betörni barlangot védő hungarocel lemezt, leugrani, kihozni a kincsesládát kimászni a barlangból, és visszatérni a kiindulási helyre. Minden ország kétszer játssza a játékot, az együtt elért eredmények pedig egyénileg összeadódnak, és így születik meg az eredmény.

Magyar játékosok:
1. fordulóban Kubányi Melinda játszott, akinek a társa egy görög játékos: Nikitasz Azonitisz.
2. fordulóban Sallai Krisztián játszott, akinek társa egy szlovén játékos: Majda Zun

1. játék

Csoportos eredmény

1. játék csoportos eredménye

Egyéni eredmény

1. játék egyéni eredménye

A szlovének eredményét valamiért rosszul írta ki a számítógép, nevezzük 2'00-nak.

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék - svájci játék

Egy legenda elevenedik meg. Egy ősi kolostor kövei alatt kincsek vannak elrejtve, melyet egy kisegér őriz. A játékban viszont nem őrzi a kisegér a kincset, hanem segítséggel ő maga szerzi meg. Négy társát viszi egy talicskán, és ha odaértek a kőhöz, a többiek leszállnak a talicskáról, a kisegér ekkor egy fogantyút csavar, melynek hatására megjelenik a kincsesláda. Ekkor a négy játékos két-két sorban áll fel, tehát két játékos rámászik az a másik két játékosra, az egér így tud feljutni a kincshez. Ha megvan, a kinccsel vissza a talicskába a többieknek, amit szintén az egér visz, és ha visszaérnek a kiindulást pontra, akkor van vége a játéknak.

Jokert kértek: Magyarország és Olaszország

Magyar játékosok: Pataki Ágnes (kisegér), Balázsovics Mónika, Nerpelné Sumina Erika, Harminc Zoltán és Kelencés Sándor

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék - magyar játék

Guinness rekord felállítása következik, a páros fekvőtámasz csúcskísérlete lesz a cél. A játékban rögtön vegyes páros csúcskísérletére teszünk próbát. Egy fiú és egy lányjátékos fekszik egy pad két oldalán, középen pedig egy földgömb van A földgömböt mozgatják előre-hátra azáltal, hogy felállnak a fekvőtámaszból, vagy lefekszenek. Az egy teljes kísérlet, ha a földgömb eléri a csengőt.

Magyar játékosok: Kubányi Melinda és Prónai István

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

Fonaljáték #1

Tojásgyűjtögetés, legkevésbé sem hagyományos módon. Három játékos játssza, egy körpályán kell körbemenni a tojással úgy, hogy a közepén lévő henger a vele ellentétes irányba forog. Ezekből óriás fakanalak lógnak ki, egyik felül, másik alul, ezek az akadályok, amiket vagy leguggolva, vagy átugorva kell kikerülni. Ha körbeértek, akkor lehet a kosárba begyűjteni a tojásokat. Mindenki csak egy tojást vihet magával, és aki elesik a pályán, annak újra körbe kell mennie. A henger tetején egy gyöngytyúk trónol.

Először a svájciak és a szlovének játsszák a fonaljátékot.

fonaljáték #1

4. játék - szlovén játék

A szlovének is egy legendát dolgoznak fel. Egy híres hősről szól a játék, aki hogy megmentse a faluját az adóssából, sót csempészett át a szamarával. Két játékos alkotja a szamarat, egy lányjátékos pakolja meg a sós zsákot a szamarakra. Ha elég zsákot pakolt fel, akkor elindulhat, át a határon, és a nagy mérlegre pakolja a zsákokat. Ahány zsák van a mérlegen, annyi pont. A határon ellenőrök akadályozzák a játékosokat, egy vödör vizet öntenek a nyakukba, ami a zsáknak rosszabb, mert jól megszívja magát vízzel, nehezebb lesz, rosszabb esetben leszakad a füle, az a zsák pedig elveszett.

Vicces volt a játék, mert csak odafele úton kellett leönteni a játékosokat, mert zsákot csak akkor visznek. De volt olyan, aki visszafele jövet is leöntötte a játékosokat, ami felesleges volt, mert a szamár nem szívja meg magát vízzel, a lányjátékost meg legfeljebb hűti.

Jokert kért: Szlovénia.

Magyar játékosok: Balázsovics Mónika (határőr), Sallai Krisztián, Harminc Zoltán (szamarak) és Pataki Ágnes.

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék - olasz játék

Olimpiával kapcsolatos játék következik. Inkább a cirkuszi mutatvány kerül előtérbe. Az egyik játékos a trapézon leng, egy lányjátékos szintén leng, ő adja a fiújátékos lábaihoz az hulahopp karikát, aki a lábaival az alatta levő kúpra teszi a karikát. A harmadik játékos a magasban adja a lányjátékosnak a karikát. Ahány karika van a kúpon, annyi pontot számolnak. A trapézon lengő játékos ki van biztosítva, így nem eshet le, és nagy fizikai erőt sem kell vesz igénybe a játék, inkább az ügyességen van a hangsúly.

Jokert kértek: Svájc és Portugália

Magyar játékosok: Kelencés Sándor (légtornász), Sumina Erika és Kubányi Melinda

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a magyarok és az olaszok játszották a fonaljátékot.

Magyar játékosok: Prónai István, Sallai Krisztián és Pataki Ágnes

fonaljáték #2

Egyet nem értek, hogy ott jobb oldalon látható szlovén műsorvezető miért a TV-ből közvetíti a játékot, amikor ugyanazt látja benne, mint ami előtte zajlik élőben.

6. játék - portugál játék

Ebben a játékban repülni fogunk, méghozzá Portugáliából Brazíliába. 1922-ben Linbergh híres repülése előtt két portugál pilóta hidroplánnal Lisszabonból Brazíliába repült. Játékosok a medence fölött ugyanezt a távot teszik meg. De hát a kerozin közben kifogy, úgyhogy háromszor meg kell állni tankolni. A medencében vannak kis szigetecskék, ezeken van a benzines kanna, ezeket fel kell venni. Ha átértek a túlsó partra, akkor van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Kelepcsés Sándor, Balázsovics Mónika (pilóták) és Sallai Krisztián (húzza a repülőt)

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék - görög játék

A hét főbnűn közül a falánkság lesz a témája a játéknak. Van egy görög szokás, hogy bort isznak, és esznek olajbogyót, sajtot, almát, mandulát, diót, tehát rágcsálnak apróságokat. Ez jelenik meg ebben a játékban. Hárman játsszák, a két lányjátékos a bort és a finomságokat szolgálja fel a kövérre hízott fiújátékosnak. Ő egy lyukas tölcsérbe gyűjti a bort is és az ételeket is. A bort egy külön hordóban kell gyűjteni (ebben áll a fiújátékos), az ételeket pedig a mellette lévő tálba. A boros hordón mérce van, az mutatja, mennyit ivott a fiújátékos, valamint minden egyes étel +1 litert ér.

Magyar játékosok: Harminc Zoltán (falánk ember), Kubányi Melinda és Subina Erika (felszolgálók)

7. játék

A játék során az egyik görög lányjátékos valami miatt rosszul lett vagy megsérült, így a görögök félúton abbahagyták a játékot.

Ennek a játéknak a zenéje nekem nagyon tetszett.

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára a portugálok és a görögök játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #3

A fonaljáték zenéje is nagyon tetszett.

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

8. játék - handicap játék

A játék a medencében játszódik, a lányok a Stupinigi vadászkastély kicsinyített másának erkélyén vannak, a két fiújátékos közül az egyik alulról kötéldarabkákat dobál fel neki. A másik meg a víz alatt keresi a köteleket, adja oda társának. A lány ezekből a darabokból egy kötelet készít, ha az leér a kastély aljáig, akkor leereszti a lány, és az egyik fiú felmászhat hozzá. Ha felért, felül meghúz egy kapcsolót, és a kastély tetején levő szarvasból kis tűzijáték jelzi a játék végét.

Ezzel a handicap játékkal akartak újabb esélyt adni azoknak a játékosoknak, akik gyengébben játszottak. A játékosokat ugyanis 3 másodperces időkülönbséggel indítják, először az utolsó helyen álló játékosokat indítják, majd az 5. helyen lévőt, és így tovább, végül az 1. helyen álló csapat indulhat.

Magyar játékosok: Balázsovics Mónika, Prónai István és Sallai Krisztián

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Döntő játék

Hangszerhordozás. Öt játékos vesz részt, először a fiújátékos kioszt három hangszert a mellette ülő három játékosnak, továbbadja egyik a másiknak. Ha mindhármójukhoz elkerült egy-egy hangszer, a fiújátékos, aki kiosztotta őket, elfut a végén levő bábhoz, melyben egy lányjátékos van. A báb előtt egy henger van, erre ráállva a lábával tudja a fiújátékos hajtani, és miközben visszamegy a kiindulási helyére, összegyűjti a szétosztott hangszereket. Ha visszaért, leugrik, és visszaszalad oda, ahonnan a bábbal elindult, mert ott van a gomb, amit meg kell nyomni, azzal van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Harminc Zoltán (zenész), Kubányi Melinda, Sumina Erika, Kelencés Sándor (segédek) és Balázsovics Mónika (bábuban)

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Az olaszokat valami miatt megbüntették, pontosan nem derült ki, hogy mit rontottak el. A magyar csapat teljesítménye ebben a játékban pedig az összes elődöntő közül a leggyengébb. Ők játszották a legtovább a játékot.

Ponttáblázat

9. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

Mivel eddig mindig a második helyen végzett a magyar csapat, most negyedik helyen, ezért Gundel Takács Gábor élt azzal a szóviccel, hogy "de remélem, hogy nem kerültek GÖDörbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6418322939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása