Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1998 - 7. elődöntő

2018. szeptember 11. - supermario4ever

Műsorvezető: Borbás Mária
Szakkommentátor: Gundel Takács Gábor

Helyszín: Trento, Olaszország

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Bellinzona (piros)
Franciaország [F] Mâcon (világoskék)
Görögország [GR] Katastari-Zakynthos (sötétkék)
Magyarország [H] Hajdúszoboszló (sárga)
Olaszország [I] Torre Annunziata (fehér)
Hollandia [NL] Hilversum (narancssárga)
Portugália [P] Peniche (zöld)

Forgatás: 1998. július 11.
TV-ben leadták: 1998. augusztus 30. vasárnap (MTV1, 20 óra)

Az utolsó három elődöntőben és a döntőben Borbás Mária bemutatta magyar nemzeti bírót is, Hovorka Orsolyát.

Borbás Mária

1. játék

Állatokkal kezdünk, egerek felbukkanása várható, akik nagyon éhesek, és bármire képesek, hogy eljussanak a sajthoz. Ehhez akár három falon is átrágják magukat. Egy fiú és egy lányjátékos próbál meg egyszerre eljutni a sajthoz, ehhez három hungarocelből készült falon kell átrágniuk magukat.

Magyar játékosok: Sóvágó Andrea és Tompos Lóránt

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Irány a gőzös, át a Mississippi-n, és begyűjteni a négy csomagot! A játékosok hajóra szállnak, át a medence egyik végéből a másikba, onnan egy katapulttal át kell dobni egy léc fölött a csomagot, ezeket a hajón el kell helyezni, és visszatérni a kiindulási pontra. Meglehetősen magasan van a léc, és csak az a csomag számít, ami a léc fölött átmegy.

Kimaradt: Hollandia

Magyar játékosok: Erzsey Judit, Sóvágó Orsolya, Bijás István és Sári József

Ez volt az az (sajnos) emlékezetes játék, ahol az egyik görög játékos annyira megsérült, hogy elájult. A katapulton rajta volt a csomag, és ahogy az egyik játékos a túloldalról rá akart ugrani a katapultra, hogy repüljön a csomag, a fiújátékos, aki ráhelyezte a csomagokat, állon ütötte, rettenetes erőkkel. Az orvosi segítség szállította el, és utólag kiderült, hogy sokáig kórházban kezelték a fiút, és végül rendbejött. Ez volt a Játék határok nélkül történetének legsúlyosabb sérülése. Erről Borbás Mária beszélt egy későbbi interjúban, mondta, hogy megrázó élmény volt, és nehéz volt ezután úgy vezetni a műsort, mintha nem történt volna semmi.

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

Fonaljáték #1

A fonaljátékban egy nagy emelvényt kell felhajtani két játékosnak, egy fiú- és egy lányjátékosnak. A két oldalán tekerik fel az emelvényt, az egyik az egyik oldalon, a másik pedig a másikon. Egy fiú- és egy lányjátékos játssza a játékot. Van mérce, ebből látják a bírók, hogy melyik csapat mennyit ment fel, a 40-es érték a maximum. Ezek mellett az emelvény szélén, kívül van 10 kosárlabda. Ezekre is külön vigyázni kell, mert ezek pluszpontot adnak az eredményhez, tehát maximálisan 50 pont érhető el.

Először a hollandok játszották a fonaljátékot, akik nagyon ügyesek voltak, de rettenetesen szerencsétlenül jártak, ugyanis a biztosítókötél, az egyik oldalán kioldott, így az emelvény majdnem leesett. Nagyon megijedtek a játékosok, a bírók szépen lassan leengedték a játékosokat, és a másik oldalon tartotta a kötél, végül senkinek nem esett baja.

fonaljáték #1

[caption id="attachment_1431" align="alignnone" width="720"]fonaljáték balesete Baleset[/caption]

3. játék - Fix játék #1 Szumós játék

Játékosok szumósokká alakulnak át, feladat, hogy feljussanak az emelkedő tetejére. Az emelkedő rettenetesen csúszós, a fiújátékosok (szumósok) pedig cipőben vannak. Az egyetlen segítség a vékony vörös szőnyegdarabka, mely minden játékos rendelkezésére áll. Szinte csak azon lehet felmászni. Mindemellett gésák (lányjátékosok) óriási gömböket gurítanak le, melyekkel akadályozzák a fiújátékosokat.

Magyar játékosok: Nagy Radvány (szumós) és Jóna Katalin (gésa)

3. játék

Eredmény

3. játék eredménye

Ponttáblázat

3. játék pontjai

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

Nehéz és veszélyes játék következik. A fiúk fel vannak kötve egy kerékre, a szélén pedig fogódzók vannak, azzal hajtják magukat körbe. Az nyer, aki a legtöbb kört teszi meg. A kerék fele víz alatt van, így a játékosoknak víz alatt is kell hajtani magukat. A főpróbán még eredetileg úgy volt, hogy fel lehetett hajolni, hogy ne kerüljön víz alá a játékos, de ezt megváltoztatták, és mindenképp víz alatt kell lenniük.

Kimaradt: Görögország

Jokert kértek: Svájc, Franciaország, Magyarország és Hollandia

Magyar játékos: Nyíri László

4. játék

Eredmény

4. játék eredménye

Ponttáblázat

4. játék pontjai

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

Fonaljáték #2

Másodjára a görögök játszották a fonaljátékot.

A hollandok balesete után az összes többi játékost külön kötéllel biztosították, így ha az emelvény ismét leesne, a játékosok a magasban maradnak.

fonaljáték #2

5. játék

Mókusként kell egeret fogni a következő játékban. A fiújátékos van mókusjelmezben, ő szalad be a mókuskerékbe, majd azt futva hajtja. Egy kötél van rákötve, aminek a végén egy sajt van. Arra rááll a lánytársa, így kell a sajtot eljuttatni a fiújátékosnak magához. A közelben van egy csík húzva, az jelzi, hogy meddig kell a sajtot elhozni. Aki a csíkot elérni, az teljesítette a feladatot.

Magyar játékosok: Tompos Lóránt és Sütő Mónika

5. játék

Eredmény

5. játék eredménye

Ponttáblázat

5. játék pontjai

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Ismét állatok következnek, ezúttal leguánok. Az ő feladata, hogy minél több hangyát egyen meg. Egy-egy lányjátékos van a leguánban, ő irányítja a leguán nyelvét. Annak végén egy fém rúd van, mely teleszkópszerűen lökődik ki a nyelvből, ezzel tudják a hangyákat elkapni. A hangyák pedig egy futószalagon vannak, külön érdekesség, hogy ezt egy segítő hajtja, aki maga is hangyajelmezben van.

Kimaradt: Franciaország

Magyar játékos: Sóvágó Andrea

6. játék

Eredmény

6. játék eredménye

Ponttáblázat

6. játék pontjai

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

Fonaljáték #3

Harmadjára a franciák játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #3

Először a fiút mutatták, és Gundel Takács Gábor először nem tudta eldönteni, hogy lányt lát-e vagy fiút. Aztán amikor a másik oldalon meglátta a hölgyet, tisztázódott a bal oldalon lévő játékos neme.

7. játék – Fix játék #2 tojásgyűjtögetés

Az óriástyúk óriástojásokat tojik, méghozzá szaporán, hogy játékosaink, összesen 14 róka minél több tojást össze tudjon gyűjteni. Egy fiú- és egy lányjátékos van rókajelmezben, és csak az egyik gyűjthet tojást. Ha elkapott egyet, visszatér a kosárhoz, és oda kell a tojásokat gyűjteni. Ekkor cserélnek, és a másik játékos gyűjt tojást a sártengerben a tyúk alatt.

Annyi változás van a játékban, hogy mostantól a tyúk alatt nem sár, hanem hab van. Így némileg csorbul a játék élethű-mivolta, viszont a habban nehezebb megtalálni a lepottyanó tojásokat.

Magyar játékosok: Erzsey Judit és Sári József

7. játék

Eredmény

7. játék eredménye

Ponttáblázat

7. játék pontjai

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

Az olaszok nagyon örültek annak, hogy megnyerték ezt a játékot, és feljöttek a 4. helyről a 2. helyre. A közönség külön udvrivalgással jutalmazta, a két játékos pedig örömtáncot járt.

olaszok öröme

8. játék

Üvegmosó játék következik. Ezt a játékot négyen játsszák, az egyik játékos van középen egy kis szigeten, ahol vannak a flaskák. Neki kell az üvegmosó kefére rátenni az üveget, ami utáén meglendíti. A pallóig kell elérjen az üveg, ahonnan egy másik játékos ugorva próbálja elkapni. Három játékos felváltva próbálja meg elkapni az üvegeket. Három lány és egy fiújátékos játssza ezt a játékot, a csapatok dönthették el, hogy ki mit csinál a játékban.

Kimaradt: Olaszország

Magyar játékosok: Bijás István, Sóvágó Orsolya, Jóna Katalin és Sütő Mónika

8. játék

Eredmény

8. játék eredménye

Ponttáblázat

8. játék pontjai

Jelenlegi állás

8. játék utáni állás

Fonaljáték #4

Negyedjére az olaszok játszották a fonaljátékot.

fonaljáték #4

9. játék

Egy óriás labdát kell dobni a középen lévő nagy csőbe. Egy fiú- és egy lányjátékos játssza a játékot, ketten egy lepedőt fognak össze, arra rátéve a labdát kell fellendíteni a magasba úgy, hogy a nagy csőbe kerüljön a labda. Így látható az eredmény pontosan. Nehezítés, hogy a játékosok egy körforgón állnak.

Magyar játékosok: Nagy Radvány és Sóvágó Andrea

9. játék

Eredmény

9. játék eredménye

Ponttáblázat

9. játék pontjai

Jelenlegi állás

9. játék utáni állás

10. játék

Robin Hood-ok harca lesz a következő játék, ki találja el a legtöbb nyíllal a céltáblát? A fiújátékosok párokban össze vannak kötve egymásnak háttal egy rugós kötéllel, így egymást is akadályozzák.

Kimaradt: Svájc

Jokert kért: Portugália

Magyar játékos: Nyíri László

10. játék

Eredmény

10. játék eredménye

Ponttáblázat

10. játék pontjai

Jelenlegi állás

10. játék utáni állás

Fonaljáték #5

Ötödjére a svájciak játszották a fonaljátékot. Ők bemutatták milyen az, amikor a lánynak megy jobban a játék. A svájciak fordítva álltak be, a lány volt bal oldalt, nem volt elvárás a sorrend, csak egyedi volt a felállás.

fonaljáték #5

11. játék - Fix játék #3 Szakácsos játék

Egy-egy fiújátékos szakácsnak öltözik, nekik kell a különböző ételeket átvinni az emelkedő egyik oldaláról a másikra. A jobb oldalon felmásznak a lépcsőre, egészen középtájig kell feljutni, ott átfutnak a másik oldalra. Itt mozgójárda viszi hátra a játékosok. Ha átértek, bal oldalt le a lépcsőn, és alul az asztalokon gyűjtik az ételeket. Mindeközben további két játékos egy-egy állatnak öltözve az emelkedő tetejéről próbálja meg ledönteni a szakácsokat, hogy ne tudják átvinni az ételt.

Magyar játékosok: Tompos Lóránt (szakács), Erzsey Judit és Sári József (állatok)

11. játék

A végére kidomborodott a küzdőjelleg, ugyanis a sípszóra visszahúzta a kakas a magyar játékos szakácsruháját, Lóránt meg visszakézből szájon vágta a kakast.

Eredmény

11. játék eredménye

Ponttáblázat

11. játék pontjai

Jelenlegi állás

11. játék utáni állás

12. játék

Gazdasszony kiscsibéket etet ebben a játékban. Adott a gazdasszony, aki egy kukacot ad az első kiscsibének, aki átadja a másodiknak. A második feladata, hogy a kosárba betegye a kukacokat. Kézről kézre kell adni a kukacokat, és nem eshet földre. Ami földet ér, az elveszett. Ez persze nehezíti a játékot, mert a játékosok a tojásukban ki vannak kötve, és pont annyira vannak távol egymástól, hogy nyújtózva érik el egymást.

Kimaradt: Portugália

Jokert kért: Görögország

Magyar játékosok: Sóvágó Orsolya (gazdasszony), Bijás István és Jóna Katalin (csibék)

12. játék

Eredmény

12. játék eredménye

Ponttáblázat

12. játék pontjai

Jelenlegi állás

12. játék utáni állás

Fonaljáték #6

Hatodjára a portugálok játszották a fonaljátékot. Nem volt egyetértés a játékosok között, elég sokat vitáztak. A fiú magyarázott a lánynak, holott az ő oldalára billentek a labdák, aztán a lány arcát elnézve eléggé durvákat mondhatott vissza.

fonaljáték #6

13. játék - Fix játék #4 Lányszabadítás

Lovagok indulnak el kiszabadítani a túszul ejtett lányjátékosokat. A fiújátékos beugrik a medencébe, egy kötéllel felmászik a várbörtönbe, az ajtó tetejére van akasztva a kulcs, mely nyitja a zárat. A lány így kiszabadul, és együtt visszaindulnak a kiindulási pontra. Hátul a várbörtön mögül egy-egy ellenfél játékos vizet locsol a szabadítójátékosra, ezzel nehezítve a dolgát.

Magyar játékosok: Nagy Radvány (szabadító), Sütő Mónika (rab) és Nyíri László (akadályozó)

13. játék

Eredmény

A magyar játékos nem tudta kinyitni a zárat, ezért nem tudta befejezni a játékot. Ezt ellenőrizték, és jóváhagyták, aminek után azt a döntést hozták, hogy mindenkinek azt az időt számolják, amikortól betette a zárba a kulcsot.

13. játék eredménye

Ponttáblázat

13. játék pontjai

Jelenlegi állás

13. játék utáni állás

14. játék

Sajátságos bikafuttatás következik. Egy játékos lengeti a bikát arra a kis szigetre, amelyen két másik játékos áll az ellenfél csapatból. A feladat az ellenfél csapat játékosai ledönteni a szigetről. Nem azt pontozzák, hogy ki tud a szigeten maradni, hanem hogy a partról ki tudja ledönteni a játékosokat.

Kimaradt: Magyarország

Jokert kért: Olaszország

14. játék

Eredmény

14. játék eredménye

Ponttáblázat

14. játék pontjai

Jelenlegi állás

14. játék utáni állás

Fonaljáték #7

Utoljára a magyarok játszották a fonaljátékot.

Magyar játékosok: Tompos Lóránt és Sóvágó Andrea

fonaljáték #7

Eredmény

fonaljáték eredménye

Ponttáblázat

fonaljáték pontjai

Jelenlegi állás

fonaljáték utáni állás

Döntő játék – Fix játék #5 Tutajjal a medence túlsó oldalára

Az utolsó játékban mindegyik játékos részt vesz. Át kell jutni tutajjal a medence túlsó oldalára. Két játékos, egy fiú és egy lány egy emelkedőn a lábával felhajt egy-egy hordót, azokat rá kell tenni a tutajra, melyet másik négy játékos evezővel hajt. Ha átért mind a kettő, akkor négy játékos egy dobogón áll, mely alatt egy kötél van, ez van a tutajhoz kötve. A kötél elvileg szabadon van, de ha a dobogóra ráállnak a játékosok, az lefogja a kötelet, ezért nem megy előre a tutaj. Csak úgy lehet menni, ha a játékosok ugrálnak a dobogón, így a kötél megy előre, ahogy a tutajon evezők hajtják előre a tutajt. Ha átértek a túlsó végére, akkor a hordókat ki kell tenni a partra, a túlsó oldalon maradt hat játékos beugrik a vízbe, átúszik a utolsó oldalra. Amint átérnek, két játékos rááll egy-egy hordóra, és ezzel van vége a játéknak.

15. játék

Eredmény

15. játék eredménye

Ponttáblázat

15. játék pontjai

VÉGEREDMÉNY

Végeredmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2918322973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása