Játék határok nélkül

Bevezető

2018. június 29. - supermario4ever

Úgy döntöttem, hogy külön oldalt csinálok az egyik kedvenc gyerekkori műsoromnak annak örömére, hogy hosszú évek után az M3 ismét leadta. A Játék határok nélkül 1965-1999 között ment vetélkedő, melyen Magyarország 1993-1999 között vett részt. Ezen 7 alkalommal háromszor nyertünk, 1993-ban, 1996-ban és 1998-ban. Az első két alkalommal Kecskemét csapata diadalmaskodott, míg 1998-ban a százhalombattai csapat győzte le utcahosszal az ellenfél csapatokat.

Maga a játék rendhagyó vetélkedő, hiszen itt különböző filmek jeleneteit, szituációkat játszanak. Sokszor szerepe van a fizikai erőnek, ügyességnek, hiszen a díszletek valósághűvé teszik az adott játékot. Nem utolsó sorban jelmezek színesítik a játékot, ezek adott esetben nehezíthetik a játékot, de előfordul, hogy viccessé teszik. 1993-1995 között 10, 1996-1998 között 9 majd 1999-ben 7 elődöntő volt és egy döntő, és egy-egy elődöntőben a résztvevő országok egy-egy városa vesz részt. Minden játékban elért eredményeik után pontot kapnak, melyek összegződnek. Lehetőség van jokerezni, amikor is megduplázzák a kapott pontmennyiséget. A csapat választja ki, hogy melyik játékban érzi magát a legjobbnak, melyikben szeretne duplázni. Az utolsó játékért pedig mindenki dupla pontot kap. Ezek aztán összegződnek, és a döntőben az a város vesz részt, mely országának a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

A játékokat természetesen bírók felügyelik, minden ország delegál egy bírót, és van egy főbíró, Dennis Pettiaux, aki emblematikus alakja lett a játékoknak. A magyar bíró 1993-1995 között Németh Lehel volt, majd 1996-tól Hovorka Orsolya vette át ezt a szerepet, végül az utolsó évben szintén Németh Lehel volt a bíró.. A játékok rend szerint jó hangulatban zajlottak, mind a játékosoknak, mind a nézőknek, akik megszerették hatalmas élmény volt. Most újra élhetjük az M3-nak köszönhetően, ezt meghálálva szeretnék külön oldalt szánni a Játék határok nélkülnek, ezzel is hozzá tudjak járulni ahhoz, hogy méltó archívumot és információt lehessen fellelni a játékról. Úgy lesz, hogy minden egyes évnek lesz egy külön összegzése azok jellemzőiről, majd külön aloldalakon lesz minden egyes elődöntő és döntő 1993-1999 között. Ezek folyamatosan kerülnek ki, nem akarok rendszerességet ígérni, attól függ, hogy időm és kedvem hogy engedi. Eddig egy van kész, az 1993-as év 1. elődöntője, a többi is folyamatosan kerül ki. Itt a játékok lesznek ismertetve képpel, ki játszott bennük magyar színekben, melyik ország milyen eredményt ért el, és a pillanatnyi pontállást.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2418322887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása