Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1993 - 3. elődöntő

2018. június 30. - supermario4ever

A harmadik forduló Svájcban játszódik, a téma pedig Svájc 700 éves történelme és az országra jellemző közhelyek, sablonok. Ötletes korhű Tell Vilmos videóval indítják a műsort, a csapatokat úgy mutatják be, hogy Tell Vilmos különböző, számára furcsa fegyverekkel találja el a műsorvezetők feletti almát, felettük mutatják be a csapatokat.

A magyar csapat bemutatása

Részt vevő városok:

Svájc: Loeche-Les-Bains
Csehország: Karlovy Vary
Wales: Bethesda
Görögország: Kessariani
Magyarország: Gödöllő
Olaszország: Rosolina Mare
Portugália: Amadora

Felvétel: 1993. június 22.
TV-ben leadták: 1993. július 11.

1. játék

Az Alpokot és az alpesi teheneket eleveníti meg az első játék. Egy óriási 6 részes tehén puzzle-darabokat kell szánkón egy dombon felvinni (inkább felvonszolni) és a dombtetőn kirakni a tehenet. A leesett darabokért vissza lehet menni.

1. játék

Jokert kértek: Portugália

Magyar játékosok: Vörös Beatrix, Liptói Krisztina, Polyák Gyula, Meggyes Gábor és Mucsai Zoltán

Eredmények

1. játék eredménye

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék

Az alpesi falvakban kutyafogattal viszik a tejet a sajtfeldolgozóba. A játékban meg kell fejni a tehenet, 1-1 játékos csinálja a csapatokból egyszerre, ők irányítják a tejet a másik játékosnak, aki egy kannába gyűjti, ott átönti a kutyának, akinek a fején van a kanna, és ő viszi el az akadálypályán keresztül mérőedényhez.

2. játék

Jokert kért: Csehország

Magyar játékosok: Buherna Erika, Zsákai Annamária és Hamernik Tibor

Eredmények

2. játék eredménye

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék

A világhírű svájci csokoládé, melyek a XX. század elején még kézzel készítettek. Felnőttek, gyerekek kedvence, de legjobban a tanároké, mert nagyon jól lehetett jutalmazni vele. A játékban egy hatalmas csokoládérudat kell átvinni egy akadálypályán, hol egy szobor felett, hol alagút alatt. A csokoládét szállító játékosok szeme be van kötve, de könnyítésként egy női játékos irányítja őket.

3. játék

Magyar játékosok: Bucsai Zoltán és Meggyes Gábor
Geszler Dorottya ebben a játékban vesz részt, ő irányítja a fiúkat.

Eredmények

3. játék eredménye

Jelenlegi állás

3. játék utáni állás

4. játék

1950 és 1970 között megváltozott a csokoládégyártás hagyománya. Az addig ismert tej- és mogyorós csokoládé mellett megjelentek a különböző mandulás és gyümölcsös csokoládék. Persze Svájcban ma is a mogyorós csoki a legkedveltebb. A játékban nagy vízi léggömbök szimbolizálják a mogyoródarabkákat, amiket a mókusjelmezben levő játékosnak kell elkapni egy trambulinon ugrálva. A leesett mogyoródarabokat a cukrászlány viszi el a csokoládégyárba.

4. játék

Jokert kért: Wales

Magyar játékosok: Liptói Krisztina (cukrász), Polyák Gyula (mókus)

Eredmények

4. játék eredménye

Jelenlegi állás

4. játék utáni állás

5. játék

Évente körülbelül 60.000 tonna sajtot gyártanak Svájcban, melyet főleg belföldön értékesítenek. A játékban egerek egy mókuskereket hajtanak, mellyel átmennek a pálya egyik végéből a másikba, ott magukhoz veszik a sajt darabjait, azzal visszamennek a mókuskerékben a kiindulási pontra, ahol is összerakják a sajtdarabokból a kerek egészet. A sajtdarabokat csak kettesével lehet hordani.

5. játék

Jokert kért: Olaszország

Magyar játékosok: Vörös Beatrix és Hamernik Tibor

Eredmények

5. játék eredménye

Jelenlegi állás

5. játék utáni állás

6. játék

Svájc luxusszállodáiról is híres, valamint vendéglátóképző iskoláiról. Világszerte nagyon sokan jelentkeznek ezekbe az intézményekbe annak ellenére, hogy nagyon drága, bejutni pedig nagyon nehéz. Különböző bútorokat kell költöztetni az alagúton egy szűk, kör alakú résen. Ha átment az asztal, szék az italos üveg és az üvegpohár, akkor viszik át a vendégek a hosszúkás párnát, végül megpihenhetnek az ágyukban.

6. játék

Jokert kért: Svájc

Magyar játékosok: Meggyes Gábor (költöztető), Mucsai Zoltán és Zsákai Annamária (vendégek)

Eredmények

6. játék eredménye

Jelenlegi állás

6. játék utáni állás

7. játék

A svájciakra mindig is jellemző volt a pontosság és a takarékosság. Egy malacperselybe kell pénzt gyűjteni. Az egyik játékos mackó jelmezben gurítja a hordót, melyben társa van a pénzérmékkel. Ő odadobja a malacpersely tetején ülő játékosnak, aki végül bedobja a pénzérméket.

7. játék

Jokert kértek: Magyarország és Görögország

Magyar játékosok: Polyák Gyula (mackójelmezben), Liptói Krisztina (hordóban) és Buherna Erika (persely tetején)

Eredmények

7. játék eredménye

Jelenlegi állás

7. játék utáni állás

Döntő játék

A Fondü egy tipikus svájci sajtféleség, baráti körben szokás fogyasztani, és az a szokás, hogy akinek beesik a kenyere a sajtba, az fizet egy üveg bort a többieknek. A játékban egy hatalmas "fondü-medencében" kell a kenyérdarabkákat megtalálni, és beadni a nagy arcbábu szájába. Csak a saját színű kenyereket lehet kihalászni.

8. játék

Magyar játékosok: Vörös Beatrix és Hamernik Tibor

Eredmények

8. játék eredménye

Végeredmény

Végeredmény

A végén aztán a gödöllői csapat nyilatkozott a műsorvezetőnek.

Gödöllői csapat nyilatkozata

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9118322903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása