Játék határok nélkül

Márton Csaba

2018. július 07. - supermario4ever

 

Márton Csaba

Márton Csaba az 1996-os Játék határok nélkül 1. elődöntőjének volt a műsorvezetője. Csak egy elődöntő erejéig volt jelen a játékokban, a 2. elődöntőben Farkas Beatrix jelentette be, hogy nem tudja vállalni a kommentátori szerepet, mert súlyos hangszálgyullást kapott.

Márton Csabáról érdemleges információt nem lehet találni az interneten. A Port.hu említést tesz egy Márton Csaba nevű személyről, aki az 1995-ös Éretlenek című sorozatban szerepelt. Az évszám alapján elképzelhető, hogy ugyanarról a személyről van szó. Valamint az egyik videojátékos magazin, 576 Konzol egyik 1998-as számában van egy interjú egy Márton Csaba nevű személlyel, itt is elképzelhető, hogy róla van szó.

Utánanéztem, tényleg van róla egy interjú az 576 Konzol 1998. június-júliusi számában. Ebből kiderül, hogy 1971. április 30-án született Gyöngyösön. Már a kamaszkora is balhés volt, magántanulóként végezte el a középiskolát. Viszont angolból van felsőfokú nyelvvizsgája. Budapestre költözve a Színművészeti Főiskola felvételeijét elmondása szerint sörözés miatt elszalasztotta. Így a Gór Nagy Mária Színitanodájába jelentkezett, ahol szintén nem akarták felvenni, de látva elszántságát, mégis felvételt nyert. Nem sokkal később került a TV képernyőire, így a Játék Határok Nélkül egyetlen elődöntőjébe is.

Személyes vélemény a műsorvezetői munkásságáról

Azt gondolom, hogy csak egy ürügy a hangszálgyulladás, ugyanis rettenetesen zavaró személyiség volt, mint műsorvezető. A műsorvezetői (egyáltalán a média) tanfolyam azért fontos, mert többek között elsajátítják azokat a protokollokat, mellyel jó műsorvezetőkké válhatnak. Viszont aki túlzottan aláveti magát a szabályoknak, azokból lesznek a személyiség nélküli, görcsös műsorvezetők, akiket borzasztó nézni. De van a másik véglet, aki az egyéniségét helyezi túlsúlyba. Ez azért lehet problémás, mert bár megjelenik a műsorvezető személyisége, de ha elfeledkezik a posztjáról, elkezd adott esetben szabadosan beszélni, és olyanokat mondani, amik nem megfelelők egy TV-s szereplésre. Márton Csaba az utóbbi volt. Azért volt irritáló, mert túlzottan belevitte a saját személyiségét a műsorvezetésbe. Mindezek mellett sok esetben olyan hülyén fejezte ki magát, amin fogtam a fejem. Próbált úgy vicces lenni, hogy azért műveltségéről is adjon tanúbizonyságot, ezáltal olyan képtelen analógiákat hordott össze néha, hogy azt lehetetlen ép ésszel végighallgatni. Eltúlzott szituációkat, és az egyik legdebilebb rímpárost tőle hallottam, amikor az együttműködési játékot, a kincsvadászatot a sárkány barlangjából játékot vezette fel, a következőképp hangzott:

Nem is előny, nem is hátrány
Az első játék mindig sárkány

Azért az is beszédes, hogy sehol nem lelhető fel róla információ, ezek szerint száműzték a TV képernyőjéről. Pedig elképzelhető, hogy ha nem is tanfolyamon elsajátítva, de sok év tapasztalatával lehet, hogy jó műsorvezető lett volna.

Utólag kaptam választ Twitteren a postra, mely szerint Márton Csaba Zalatnay Sarolta 3. férje volt, közösen volt műsoruk az M Sat-on, de az csődbe ment. Emellett egy régi interjú tanúsága szerint szextelefon cége volt, és miután szétment Zalatnay Cinivel, Amerikába ment ki. Ő volt az Éretlenek sorozat rosszfiúja.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr818322911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása