Játék határok nélkül

Játék határok nélkül 1997 - 1. elődöntő

2018. július 11. - supermario4ever

Műsorvezetők: Borbás Mária és Gundel Takács Gábor

Borbás Mária

Részt vevő városok:
Svájc [CH] Vedeggio (piros)
Franciaország [F] Lyon (világoskék)
Görögország [GR] Tinos (sötétkék)
Magyarország [H] Gyöngyös (sárga)
Olaszország [I] Castel Goffredo (fehér)
Hollandia [NL] Maarsen (narancssárga)
Portugália [P] Aveiro (zöld)
Szlovénia [SLO] Laško (rózsaszín)

Adásba ment: 1997. július 13.

Csapatkapitány: Tőkés László

1. játék - magyar játék

Rögtön az első játék bizonyítja, hogy mennyire fontos találmány a kerék. Játékosok utat fognak építeni, de az úthenger kerekét négyszögesítették. Az út néhány eleme hiányzik,  tehát kátyús az út. Azokat csak azokkal az elemekkel lehet pótolni, amin korábban már átmentek.

Jokert kértek: Svájc és Görögország

Magyar játékosok: Kecskés Barbara, Ferenc Andrea, Ali Csaba és Reviczky Tamás

1. játék

Eredmény

1. játék eredménye

Ponttáblázat

1. játék pontjai

Jelenlegi állás

1. játék utáni állás

2. játék - svájci játék

Caterina RuggeriA svájci műsorvezető: Caterina Ruggeri mutatja be a második játékot, akinek mondta az egyik barátja sejtelmesen, mielőtt elindult Budapestre, hogy itt biztos megtalálod a te elragadó hercegedet. Nos, herceget nem talált, csak békákat, akik legyekre vadásznak. A játékosok ugyanis békáknak öltöznek. A legyek pedig a medence fölött lógnak, a játékosoknak meg kell lendülniük a trambulinig, onnan elugorva lehet elérni a legyeket. Négy légy van.

Jokert kértek: Hollandia, Portugália és Szlovénia

Magyar játékosok: Pál Szabolcs és Veress András

2. játék

Eredmény

2. játék eredménye

Ponttáblázat

2. játék pontjai

Jelenlegi állás

2. játék utáni állás

3. játék - francia játék

Olivier MinneKi ne álmodott volna arról, hogy a kezében tartja a Glóbuszt, mint ahogy Charlie Chaplin a Diktátor című filmben. Ez mind valóra válik, a játékban hosszú karú, nagy kezű bohócok fogják uralni a Földet, egészen pontosan hárman. A három játékos körül az első emeli ki a Földet a helyéről, majd egy léc fölött adja át a második játékosnak, aki egy keskeny pallón át megy, hogy szintén léc fölött átadja a harmadik játékosnak a Földgömböt, aki a helyére teszi. Öt Földgömböt kell átvinni, plusz a Napot.

Ebben a játékban senki nem kért Jokert.

Magyar játékosok: Sinkó Beáta (teszi a helyére a Földgömböt), Ali Csaba (áll középen) és Reviczky Tamás (Emeli fel a Földgömböt)

 

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

4. játék - görög játék

Az emberiség történetében a Holdnak mindig nagy jelentősége volt, nem hagyta nyugodni a bölcseket. Sokféle Hold van, a romantikusok Holdja, a szerelmesek Holdja, a mágia Holdja, a felfedezők Holdja. A játékban a felfedezés kerül fókuszba, a játékosok a Holdat fogják meghódítani. Minden játékos kezében egy-egy zászló van, a feladat pedig kitűzni azt a Holdra. Négy fordulós a játék, minden forduló után egy játékos esik ki (aki utoljára tűzi fel a zászlaját), a negyedik forduló után pedig a bent maradt öt játékos között a kitűzés sorrendje fog dönteni. Ezt hívják ausztrál típusú játéknak.

Jokert kért: Olaszország

Magyar játékos: Székely Andrea

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

5. játék - Rómeók és Júlia

Ez a játék mindegyik elődöntőben jelen lesz. Két fiújátékosnak, a két Rómeónak egy nagy virágot kell felépíteni oly módon, hogy adott maga a virág, és a szárakat kell alátenni. A lutri a játékban, hogy a szárak nem egyenlő hosszúak, vannak 10 és vannak 60 centiméter hosszú szárak. Ezekkel kell építeni a virágot egészen az erkélyig, ahol ha Júlia eléri a virágot, akkor elveszi csak a virágot, beleülteti a cserépbe. A cserépben egy gomb van, az megnyomódik azáltal, hogy a virág belé kerül, ezzel egy kötélhátsó ereszkedik le, azon mászhat fel az egyik Rómeó Júliához, aki ott egy gombot nyom meg, és ezzel van vége a játéknak.

Ebben a játékban nem lehet jokerezni

Gundel Takács Gábor nem nevezte meg, hogy mely játékosok játszottak.

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

6. játék - olasz játék

Össznépi szüret lesz a következő játékos. A játékosok a fáról leszüretelik a szőlőt, a vízzel teli léggömböket, majd azt ki kell pukkasztani, hogy a bennük lévő víz lefollyon egy mérőedénybe. Két szintes a játéktér, melyen fel kell ugrálni a szőlőszemekért.

Ebben a játékban senki nem kért Jokert.

Magyar játékosok: Ferenc Andrea és Reviczky Tamás

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

7. játék - holland játék

Szelleműző játékkal folytatjuk, két játékos hat szellem ellen. A lányjátékos egy hintán fekszik hason, kezében a szúróeszköz, amivel kilyuggatja a léggömböket. A fiútársa lengeti meg a hintán, majd ha már eléggé jól hintázik, akkor hátul a fiú beindít egy szélgépet, mely az egyik szellemet a magasba emeli a paraván mögül. Mivel paraván mögött vannak a szellemek (fehér léggömbök), a játékos nem látja, hogy melyik léggömb emelkedik, ő már csak hirtelenjében tud cselekedni. Hat szellem van.

A játék alatt Ray Parker Jr. Ghostbusters dala szólt.

Ebben a játékban senki nem kért Jokert.

Magyar játékosok: Sinkó Beáta és Ali Csaba

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

8. játék - portugál játék

Vízimalmot kell hajtani. Két játékos van rákötözve a vízimalom kerekének 2 oldalára, ők egy vödörbe vizet mernek, ahogy forognak, és azt a harmadik játékos lavórjába öntik bele, aki a virágot öntözi meg vele. A malmot egy negyedik játékos hajtja. Aki a legmagasabbra növeszti a virágot, az nyer.

Jokert kértek: Franciaország és Magyarország

Magyar játékosok: Kecskés Barbara, Pál Szabolcs (Ők ketten vannak a keréken), Székely Andrea (gyűjti a lavórba a vizet), Veress András (forgatja a kereket)

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

9. játék - szlovén játék

Egy olyan játék következik, aminek kivitelezése eléggé nehézkes, mert rettenetes szél van a helyszínen. Rengeteg sok pohár van toronyként egymásra állítva, ezeket kell a kis homokzsákokkal ledönteni. Mivel a játék kis helyigényű, ezért egyfordulós. A nyolc csapatnak 4 oszlopnyi pohártornyot kell ledönteni. Külön poén volt, hogy a belga főbíró, Dennis Pettiaux intett a szlovén műsorvezető hölgynek, hogy indítsa el a játékot, nehogy a szél ledöntse a pohártornyokat.

Ebben a játékban senki nem kért jokert.

Magyar játékosok: Ferenc Andrea, Sinkó Beáta, Ali Csaba és Reviczky Tamás

 

Eredmény

Ponttáblázat

Jelenlegi állás

Döntő játék

A döntő játék is állandó, mindegyik elődöntőben jelen lesz. Egy-egy lányjátékost raboltak el, és az árbochoz kötözték ki őket. Rabságukból két fiújátékos szabadítja ki, akik a kiindulási pontjukról beleugranak a medencébe, elúsznak a hajóhoz, oda felmásznak. Ott mentik ki a rabságban sínylődő lányt, de csak akkor kezdhetik kiszabadítani, ha mindkét játékos felért a hajóra. Sőt, csak akkor indulhat el a másik fiújátékos, ha az első felért a rableányhoz. Ha készen vannak, kiszabadult a lány, akkor hárman együtt úsznak vissza a kiindulási pontra, és ott megnyomják a gombot, akkor van vége a játéknak.

Magyar játékosok: Székely Andrea (rab), Pál Szabolcs, Veress András

Végeredmény

Ponttáblázat

Végeredmény

  1. Gyöngyös [H] 91 pont
  2. Vedeggio [CH] 65 pont
  3. Laško [SLO] 64 pont
  4. Aveiro [P] 58 pont
  5. Castel Goffredo [I] 54 pont
  6. Maarsen [NL] 40 pont
  7. Lyon [F] 36 pont
  8. Tinos [GR] 31 pont

A legeredményesebb játékos: Székely Andrea.

Sajnos a magyar TV-k nem mutattak végleges eredményt, csak a 4. helyezettig, ami azért fájdalmas, mert nemcsak  hogy nagy fölénnyel nyert a magyar csapat, hanem a gyöngyösiek voltak az egész Játék Határok Nélkül történelem legeredményesebb csapata. 91 pontot értek el úgy, hogy 96 pont a megszerezhető maximális pontszám, tehát az egész játék alatt csak 5 pontot vesztettek. Soha egy csapat nem volt ennyire eredményes.

Kép van a végeredményről a JSFnet oldalról, de eléggé rossz minőségű. Vélhetőleg VHS felvételről van megörökítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekhatarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4818322913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása